Fenerbahçe'nin başarılı ortasaha oyuncusu Emre Belözoğlu, İspanya'nın Atletico Madrid kulübüyle 2 yıllık anlaşmaya vardı. Tecrübeli futbolcu eski Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ile gelecek sezon aynı takımda forma giymiş olacak.

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Sarı - lacivertli kulüple sözleşmesi sona eren tecrübeli futbolcu, Arda Turan ile takım arkadaşı olacak.

Zeytinburnu'nda futbola başlayan 32 yaşındaki futbolcu, daha sonra Galatasaray'da yıldızı parlamış ve 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası'nda takıma katkısıyla da ön plana çıkmıştı. Leeds United ile deplasmanda oynanan rövanş maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle finalde oynamasa da finale gelen kadar gösterdiği performansla adını duyurmuştu.

O dönemde sözleşmesi biten, serbest kalır maddesinin ilk kez uygulanmasından yararlanan ve dönemin Galatasaray Başkanı Faruk Süren'in teklifleri ciddiye almamasının ardından Okan Buruk ile birlikte İtalya'nın Inter kulübüne transfer olmuştu. İtalyan temsilcisinde eski Galatasaraylı futbolcu Okan Buruk ile 4 sezon forma giyen Emre, 2005 yılında İngiltere'nin Newcastle United takımına transfer olmuştu.

2008 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu, 4 yıldır sarı - lacivertli takımda forma giyiyordu. Tecrübeli futbolcu bu sezon içinde Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman ile ters düşmüş zaman zaman kadroya alınmamıştı. Yıldız oyuncunun sözleşmesi bitmesine rağmen transfer görüşmesi de yapmayan Fenerbahçe'den ayrılan Emre Belözoğlu, geride kalan sezonda rakip filelere 7 gol kaydetmişti.

Editör: Haber Merkezi