İstanbul başta olmak üzere 7 ilde KCK'ya yönelik olduğu iddia edilen operasyon kapsamında 35 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlere yapılan operasyonlarda Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, İzmir, Adana büroları polis tarafından basıldı.

ÇADIRDA GÖZALTINA ALINDI

DİHA'nin Van'da büro olarak kullandığı çadırda yapılan aramada ise gazetecilerin harddisklerine ve tüm hafıza kartlarına el konulurken, İstanbul Muhabiri Evrim Kepenek çadırda gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Vatan gazetesi ve Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) muhabirleri de gözaltında.

DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak, Birgün muhabiri Zeynep Kuray, DİHA muhabiri Berxwedan Yaruk, Etkin Haber Ajansı editörü Arzu Demir de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Özgür Gündem ve Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisi de basılan yerler arasında. Derginin yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay gözaltına alınan diğer isimlerden.

Operasyonun İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı'nın talimatıyla gerçekleştiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor. Operasyon halen devam ediyor.

VATAN VE AFP'YE DE UZANDI

Vatan gazetesinin muhabiri Çağdaş Ulus'un evini de polis sabaha karşı bastığı, yapılan aramalardan sonra, Ulus'u gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca AFP'nin tecrübeli fotomuhabiri Mustafa Özer de gözaltına alınan gazeteciler listesinde yer alıyor...

Editör: Haber Merkezi