İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, “Resmi ve dini bayramlar ancak gününde kutlanabilir. Bu bayramlar, 3 öncesine 2 gün sonrasına çekilemez.” dedi.
 
Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü binasının açılış törenine katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İstanbul`daki nevruz kutlamaları ve güvenlik önlemleri hakkında değerlendirme yapan Mutlu, nevruzun bahar coşkusu içinde kutlanması gerektiğini dile getirdi.
 
Nevruza başka misyonlar yüklenmemesi gerektiğini ifade eden Mutlu, "Bahar coşkusu içinde kutlanması önemlidir. Nevruz bir şenlik günüdür. Nevruzun kendi manasına uygun şekilde kutlanmasını arzu ediyoruz. Bu manada bize gelecek olan talepleri değerlendirerek nevruza müsaade edeceğiz. Nevruzun tarihi 21 Mart`tır. Bu tarih itibarıyla gelecek talepleri değerlendireceğiz. Arzu ettikleri yerde gerekli tedbirleri alacağız. İstanbul`u bu manada en iyi şekilde yöneteceğiz. Alanlara gelecek olan vatandaşların güvenliklerini sağlayacağız. Kazlıçeşme belirlenen alandır. Talepler bu şekilde geliyor. Kazlıçeşme ile ilgili gelen talebi değerlendirerek 21 Mart tarihini uygun görüyoruz. 21 Mart tarihinde iznimizi vereceğiz." şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi