Kurucu başkanlığını Bismilli Gazeteci Yazar Mehmet Sebih ALTUN UN yaptığı dernek 3. Olağan genel kongresini pazar günü dernek merkezinde üyelerin pandemi şartlarına uygun şekilde katıldığı bir programla yaptı.

Kurucu başkanlığından sonra iki dönemdir (4 yıldır) üstüste başkanlığını yapan Altun bayrağı Bismilli iş insanı Salih İpekçi 'ye devretti.

Kongrede Mehmet Sebih ALTUN yaptığı açıklamada  'Bismilli hemşehrimiz için 4 yıldır kısıtlı imkanlarla Derneğimizi iyi yerlere getirmeye çalıştıklarını, artık Bismillilerin yaşadıkları her il de hatta her ilçede dernekleşerek birbirleriyle dayanışma içinde olmaları gerektiğini, aksi halde var olan kültürel değerlerin yok olmakla karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Bismil dışında yaşayan hemşehrilerimizin Bismili en iyi şekilde temsil etmelerini isteyen Altun. Bismil artık uluslararası düzeyde bir şehir olması için Bismilli tüm STK'ların el birliği yapmalarını ve hem kültürel hemde turizm alanında tarihi kalıntıları değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Bismil derneğini Kuran ve İstanbul da Diyarbakır'ı temsil eden en çalışkan dernek olmasını sağlayan ve Bismil için fedakarca emek veren Mehmet Sebih ALTUN 'a tekrar teşekkür eder yeni başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi