Bismil’deki Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamasına yüzlerce kişi katılıp, direnişe destek verdi.

Emniyet güçleri basın açıklamasında pandemi nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmesi için uyarıda bulundu.

2-218.jpg

Bismil Kardeşlik parkında bir araya gelen vatandaşlar yatsı namazı sonrası Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Kudüs sorunu tüm Müslümanların sorunu olduğu ve Kudüs halkının yalnız olmadığını gösterdi.

Bismil’de Siyasi partiler ve 23 Sivil Toplum Kuruluşları, Hükümet Konağı arkası Kardeşlik parkında düzenlenen protesto, Yatsı namazı parkta kıldıktan sonra Molla Hıdır Beydağ’ın söylediği ezgiler ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ellerinde Filistin ile Türk Bayrağı bulunan gruptakiler, "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa", "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

TÜM SİYASİ PARTİLER VE STK’LAR DESTEK VERDİ.

Sivil Toplum Kuruluşları adına İlim Yayma cemiyeti Başkanı M. Şerif Aras, burada yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu belirtti.

Konuşmalar Bismil Ak parti İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Yeniden Refah Partisi Başkanı Ali Ayhan ve Bismil Hudapar ilçe Başkanı Ali Bilmez konuşma yaptı.

Bugün Müslümanlara düşenin, tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücadelenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, tüm Müslümanların görevi olduğunu ifade eden Bismil STK’lar adına Basın açıklaması yapan M. Şerif Aras, "İsrail çok yakında nasıl bir inkılaba uğrayarak devrileceğinin hesabını yapsın. Artık, Bu zalimlerin anladığı dilden konuşma vaktidir. Bu dava 2 milyar Müslümanın namus mücadelesi ve Ömerlerin, Selahaddinlerin ve Abdülhamitlerin onur mücadelesi iman davasıdır." dedi.

Grup Basın açıklamasında sonra dağıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE PROTESTO EDİLİYOR.

İsrail Devleti her yıl ramazan ayının son günlerinde Müslümanların huzurunu kaçırmak için bu tür katliamlar yapıyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu kana doymuyor: Tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz. Diyor. Ne Birleşmişler Milletleri ve herhangi bir ülkeyi takmıyor.

TBMM’DE ORTAK BİLDİRİYLE İSRAİL’E KINAMA GELDİ.

Meclisteki tüm partiler İsrail’i kınadı.

AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadılar.

4-159.jpg13-010.jpg15-003.jpg

 

8-034.jpg9-021.jpg

Editör: Haber Merkezi