Gizli operasyonları ile ilgili nadiren bilgi veren İsrail'in askeri denetim mekanizması, El Vezir suikasti ile ilgili bilgileri 12 yıl önce ele geçiren Yediot Ahronot gazetesine, suikastı gerçekleştiren tetikçi ile 2000 yılında yaptığı röportajı yayımlamasına izin verdi.

 Tetikçi Nahum Lev, 2000 yılında bir motosiklet kazasında yaşamını yitirmeden önce gazeteye şöyle demişti:

"Bir anda ortaya çıkan eşine zarar vermemek için çok dikkat ederek art arda ateş açtım. Ebu Cihad, sivillere karşı korkunç saldırılar düzenlemişti. Zaten yaşayan bir ölüydü. Tetiğe basarken bir an bile tereddüt etmedim."

Bahçıvan da öldürüldü

"Arafat liderliğindeki Filistin Kurtuluş Örgütü'nün merkezi, o sıralar Tunus'ta bulunuyordu. Tekneyle Akdeniz'e açılan 26 İsrailli komando, kauçuk botlarla Tunus sahillerine çıktı.

Tetikçi Lev, yanındaki kadın ajanla birlikte Ebu Cihad'ın başkent Tunus'taki evine gitti. Tatile çıkmış bir çift gibi davranan ajanlar, ellerinde çikolata kutusuna benzeyen bir paket taşıyordu. Pakette ise susturucu takılmış bir silah bulunuyordu.

 Kadın ajan, elindeki haritayla adres sormak için El Vezir'in korumasına yaklaştı. Lev, karısı rolündeki ajana adres tarif etmeye çalışan korumayı öldürdü. Bu sırada lüks villaya arkadan yaklaşan başka bir ekip, diğer koruma ile bahçıvanı vurdu. Lev ve eşi rolündeki kadın ajan villaya girdi. Kendilerini karşılayan El Vezir'e ilk ateş açan, kadın ajan oldu. Lev ise silahına uzanmaya çalışan El Vezir'i vurarak öldürdü. Ekip, daha sonra deniz yoluyla İsrail'e geri döndü."

A.A

 

Editör: Haber Merkezi