Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas'ın Şam'da yerleşik siyasi lideri Halid Meşal'in Kahire'de bir araya gelmesi ve açıklamalarına tepki gösterenİsrailDiaspora ve Kamu işlerinden sorumlu bakanı Yuli Edelstein, ''bunun sonuçlarının Filistinliler için bir felaket olacağını'' öne sürdü.

Likudlu bakan, yaptığı açıklamada, Abbas'ın iki taraf arasında görüş ayrılığı bulunmadığı yolundaki sözlerine tepki göstererek, bunun Abbas'ın ''Hamas'ın İsrail'e karşıterörtaktiklerini ve saldırganlığını kabul ettiğini, masum sivillerin öldürülmesine destek verdiğini gösterdiğini'' öne sürdü.

Edelstein, böylece Filistin Yönetimi'nin de şimdi bir terör grubu haline geldiğini savunurken, ''Ebu Mazen (Mahmud Abbas) bugün İsrail ile Filistinliler arasında uzlaşmazlığın tırmandırılması yolunu seçti. Hamas ile ortaklığın sonuçları Filistinliler ve tüm bölge için bir felaket olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Bölgesel kalkınmadan sorumlu Likudlu bakan Silvan Şalom da ''Filistin birlik gösterisi''nin, Filistinliler'le doğrudan müzakere düşüncelerine son vermiş olduğunu savundu. Şalom, merkezdeki üyelerinden biri İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunan bir hükümetin konuşulabilecek bir hükümet olmadığı görüşünü ileri sürdü.

İsrail parlamentosunun sağ partilerinden Ulusal Birlik milletvekili Arye Eldad ise ''İsrail hükümeti artık Filistin Yönetimi'ne de Hamas gibi muamele etmek ve onu da bir terör varlığı ve düşman olarak tanımlamak durumundadır'' dedi.

Filistin Devlet Başkanı ve El Fetih lideri Mahmud Abbas ile Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, Filistin mutabakatı için Mısır'ın başkenti Kahire'de 2 saati aşkın bir görüşme yapmışlar ve görüş ayrılıklarını büyük ölçüde giderdiklerini, yeni bir sayfa açtıklarını söylemişlerd..

Editör: Haber Merkezi