İsrail Savunma Bakanı, İran'ın nükleer programı sebebiyle bu ülkeyle savaşmak istemediklerini fakat bir noktadan sonra başka seçenekleri kalmayabileceğini söyledi.

İsrail Radyosu'na konuşan Barak, yaptırımlar ve diplomasinin Tahran yönetimini nükleer programından vazgeçirmesi durumunda bundan memnun olacağını fakat bunun gerçekleşeceğini sanmadığını söyledi. Barak, "İsrail, gereksiz savaşları arzu etmez ama buna mecbur kalabiliriz." dedi.

Barak, üç noktada tutumlarının değişmediğini, bunların 'nükleer bir İran'ın kabul edilemeyeceği, bu durumu engellemeye kararlı oldukları ve tüm seçeneklerin masada bulunduğu' şeklinde olduğunu söyledi.

Barak, İran'a karşı kabul edilecek taktikler konusunda ABD ile olası görüş ayrılıklarıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta, "İsrail'in bağımsız olduğunu bilmek gerektiğini, hükümetin, ordunun ve güvenlik servislerinin İsrail'in varlığı ve güvenliğinin tek sorumlusu olduğunu" kaydetti.

Barak, İran'da yakın zamanda meydana gelen patlamalarla ilgili olarak da havadan veya diğer yollar vasıtasıyla kaynaklanan ve İran'ın nükleer programını yavaşlatacak her şeyi hoş karşıladıklarını" söyledi.

İran'da geçen ay, başkent Tahran yakınlarındaki Devrim Muhafızları'na ait bir askeri üste patlama meydana gelmiş ve 17 muhafız yaşamını yitirmişti.

Editör: Haber Merkezi