İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı Emlak Dairesi Genel Müdürü, İsrail Knesset'inde (Parlamentosu) onaylanması için bir yasa tasarısı hazırlamakta olduklarını ve bu tasarının Suudi Arabistan'ı İsrail'e 100 milyar dolar ödemekle yükümlendirdiğini açıkladı.

Fars Haber Ajansının Mısırlı "El Yusuf" gazetesine dayandırdığı habere göre, İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı Emlak Dairesi Genel Müdürü bu konuda ayrıca "Bu yasa tasarısı onaylandığı takdirde Knesset, İsrail kabinesinden, İslam Peygamberi(s.a.v) döneminden bu yana Yahudilere ait olup da Müslümanlar tarafından ele geçirilen araziler için 100 milyar doları tazminat olarak Suudi Arabistan'dan talep etmesi için girişimleri başlatmasını isteyecek" şeklinde konuştu.

Siyonist İsrail görünüşte böylesi bir tazminatı Bahreyn ve İran'dan da istemeyi düşünüyor. Tel Aviv bu hususta, onlarca Yahudi'nin Bahreyn ve İran'da öldürüldükleri ve kayıp oldukları ve mal varlıklarına da el konduğu iddiasını ortaya atarak benzeri bir meblağı Manama ve Tahran'dan istemeye hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi