Gazze’de çocukları ve onların annelerini kasıtlı olarak hedef alan, şimdiye kadar 400’e yakın çocuğu katleden İsrail, niyetinin soykırım olduğunu artık açıkça ilan ediyor. İsrail’de yayınlanan Times of İsrail gazetesinde önceki gün yer alan “Soykırımın hoş görülebileceği zaman” başlıklı yazı Tel Aviv’in gerçek niyetini gün yüzüne çıkarttı. Yochanan Gordon imzalı yazıda Hamas ve Gazzelilerin hiçbir zaman İsrail’i tanımak istemeyeceğini bu nedenle İsrail’in varlığı için onların yok edilmesinin kabul edilebilir bir durum olduğu ifade ediliyor. 
 
KENTLE BAĞLANTI KESİLDİ
 
Yazının tepki toplaması üzerinde dün gazetenin internet sitesinden kaldırıldı ancak sosyal medyada hızla yayıldı. Önceki gün İsrail tarafından ateşkesin bozulmasından bu yana bu kez Gazze’nin Refah kenti büyük bir katliama tanık oluyor. Elektriklerin olmadığı bölgede İsrail gece boyunca bomba yağdırdı, en az 100 Gazzeli hayatını kaybetti.
 
HAMAS KAHİRE'YE GİTMEYECEK
 
Bölge ile bağlantı tamamen kesilirken giriş çıkışlar gerçekleştirilemiyor. İsrail’in soykırım operasyonunun başladığı günden bu yana ölen Gazzeli sayısı ise 1635’e, yaralı sayısı 9 bine ulaştı. Şimdiye kadar Gazze’ye 60 bin bomba atıldı, 9 bin 445 ev yıkıldı. Ateşkes görüşmeleri için bugün Kahire’de tarafların bir araya gelmesi beklenirken Hamas Sözcüsü, "Heyette 'güvenlik şartları' nedeniyle Gazze'den herhangi bir yetkili bulunmayacak" dedi. 
 
Dondurma dolabında...
 
İsrail Gazze’de hastaneleri, masum sivillerin sığındığı BM okullarını, çocuk parklarını, mülteci kamplarını vurmaya devam ederken, 26 günden bu yana katledilen çocuk sayısı 400’e yaklaştı. Artık morglarda yer kalmadığı için bebek ve çocuk cesetleri dondurma saklamak için kullanılan küçük buzdolaplarında bekletiliyor. Gazze’den gelen bu utanç karesi İsrail’e duyulan öfkenin daha da büyümesine yol açsa da Batılı ve Arap ülkeleri soykırıma seyirci kalmaya devam ediyor.  
 
Üniversiteyi bombaladılar
 
Hastane, okul, ev ayrımı yapmadan vuran İsrail Gazze'deki İslam Üniversitesi'ni de bombaladı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait F-16 uçakları, er-Rimal mahallesindeki İslam Üniversitesi'ni hedef aldı. Saldırıda ölen olmadı. 
 
CNN önünde Tel Aviv'e öfke
 
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, New York'taki CNN ve Fox News binaları önünde protesto edildi. CNN'in bulunduğu Time Warner İş Merkezi önünde başlayan gösteriye, aralarında Yahudilerin de bulunduğu çok sayıda din ve milletten binlerce kişi katıldı. 
 
İsrail'le ticareti durdurdular
 
Güney Amerika Ortak Pazarı’nı (Mercosur) oluşturan 6 ülke İsrail’le ekonomik işbirliğini askıya aldı. Bolivya İsrail’i terörist devlet ilan etmiş, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Peru ve Şili de Tel Aviv elçilerini geri çağırmıştı. 
Kaynak: akşam.com.tr
http://www.aksam.com.tr
Editör: Haber Merkezi