TV'lerdeki evlilik programlarının toplumu ifsat ettiğine vurgu yapanBölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdulkudüs Yalçın, evlilik programların kapatılması gerektiğini vurguladı.

Bazı televizyon kanallarındaki evlilik programları vatandaşlar tarafından RTÜK’e binlerce şikâyet edilmesine rağmen bu konuda gereken adımların atılmaması toplumun her kesiminde tepki topluyor.

Evlendirme adı altında yapılan kimi programlarda ise aileye yönelik değerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altına alınmasıyla aile müessesesi itibarsızlaştırıyor. Dini değerlerin hiçe sayılması evlilik dışı ilişkiyi özendiriyor.

Konu hakkında konuşan  Molla Abdulkudüs Yalçın, ifsat şebekelerinin, "nasıl bir program yapalım da insanları daha çok İslam’dan uzak uzaklaştıralım, İslam ahlakını bir şekilde nasıl ortadan kaldıralım?" diye çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Bu tip programların izdivaç ile hiçbir alakası olmadığını fuhuş ve ahlaksızlığı yaydığını belirten Yalçın,  "Kesinlikle bu programları seyretmeyelim. Bunların ifsadını, mümkünse etrafımızda çocuklarımıza, akrabamıza sık sık anlatalım. Bunlar ve bunların benzeri birçok programlar vardır. Daha çok mümkün mertebe televizyondan uzak durmaya çalışalım. Onun yerine, çocuklarımızı okumaya teşvik edelim. İslamî kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi anlatan kitaplarımızı sık sık okuyalım ve teşvik edelim. Yoksa gerçekten gittikçe ahlaki olarak daha çok yozlaşacağız." dedi.

Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah’u Teâlâ insanı bir erkek ve bir kadından yaratmıştır. Bu nedenle İslam'da erkeğin değeri nasıl varsa kadının da ona göre bir değeri vardır. İslam, kadına değer vermek için hicabı emretmiştir. Tabii ki bu hicab sadece zahiri bir elbiseden ibaret değildir. Aynı zamanda o örtünme ahlakın, iffetin hatta hürriyetin bir simgesidir. Açıklık aynı şekilde ahlaksızlık, köleliğin, İslam'dan uzaklaşmanın bir simgesidir.”                

“Kadın bir meta haline gelmiş”

Kadınların reklamlarda, ticarette ve filmlerde İslamî değerlerden uzaklaşması için bir meta olarak kullanıldığını ifade eden Yalçın, evlilik programlarının da bunun bir parçası olduğunu belirtti.

Bu tür programların kapatılması gerektiğini söyleyen Yalçın, bu programla para cezası vermekle yetinilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Para cezası vermek çok basit bir şeydir. Zaten bunu yapanlar paralar ile oynuyor. Bunlar zaten bizden aldıklarını oraya veriyor. Müslüman âleminde, Müslüman ülkelerinde çaldıklarını, gasp ettiklerini bu gibi programları düzenlemekte kullanıyorlar. Onun için bu bunun tek bir çaresi  bu programları kapatmaktır. Hatta böyle televizyonların dahi olmaması gerekir. Tamamıyla kapatılması ve o işi yapanların başka hiçbir kanalı açmaması gerekir. Onlara o izni kapatmak gerekir." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi