Engelli ve Eski Hükümlü İdari Para Cezaları” komisyonunca ‘Engelli İş Kurma’ hibe programı kapsamında Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 7 engelli yaklaşık 200 bin lira hibe desteği alarak kendi işini kurdu.

Engelli çalıştırmayan işverenlerden İŞKUR tarafından tahsil edilen idari para cezaları fonundan, kendi işini kurmak isteyen en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe veriliyor.

Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, 2015 yılında İŞKUR hibesiyle oto yıkama, bone üretimi, reklam ajansı, çiğköfte salonu gibi kendi işyerini açan engelli girişimcileri ziyaret ederek incelemede bulundu.

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenden tahsil edilen idari para cezalarından, kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL hibe desteği veriliyor. Bizler de bu vesileyle işini kuran arkadaşlarımızı ziyaret ettik. İş kurma projelerine engellilerimiz başvurabiliyor. Engelli arkadaşlarımız kendi işlerini kurmak isterlerse proje halinde İŞKUR’un komisyonuna getiriyorlar. Komisyon bunu değerlendirip Ankara’daki komisyona gönderiyor ve hibe desteği İŞKUR tarafından ödeniyor.” dedi.

“28 Haziran’a kadar proje kabulleri devam ediyor”

Bu projenin yaklaşık 8 aydır yürürlüğe girdiğini söyleyen Eviz, Türkiye’de ilk defa engellilere yönelik böyle bir projenin uygulandığını belirtti.

Bunun çok sevindirici olduğunu dile getiren Eviz, şöyle dedi: “Engelli birey, kendi işini kurma ve sahip olma noktasında önemli bir fırsat yakalamış oldu. Bu sayede engellilerimiz, başkalarına da iş, aş kapısı açmış oldular. Batman’da 7 engelli kişi bu projeyi hak etti ve bunlara yaklaşık 200 bin lira karşılıksız hibe desteği verildi. Engelli kardeşlerimizin iş kurmalarına teşvik olsun diye bu projelerimizi 28 Haziran’a kadar kabul edeceğiz. Daha sonra her yıl tekrar projeleri kabul edeceğiz.”

Kendilerine böylesi bir desteğin verilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden engelliler de, daha önce eve kapanık olduklarını ve bu hibe desteği sayesinde ellerindeki meslek ile kendi işlerini açma imkânı bulduklarını söylediler. 

Editör: Haber Merkezi