35 yaş kriterinin İŞKUR alımlarında önlerine büyük bir engel olarak çıktığını belirten işsiz gençler, kendilerine büyük bir haksızlık yapıldığını, iş bulamadıkları için kahve köşelerinde dolandıklarını ve dertlerini anlatacak bir muhatap bulamadıklarını kaydettiler.
Söz konusu yaş kısıtlamasını anlamsız bulduklarını savunan Bismil’deki vatandaşlar , ilçede 20 – 35 yaş arasında binlerce işsizin olduğuna dikkat çekerek, konunun tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.
İŞKUR alımlarında torpil iddiasında da bulunan vatandaşlar, bu uygulamadan da artık vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

"Gençlerimiz kahve köşelerinde ve sokaklarda dolanıyorlar"
Konuyla ilgili konuşan Şehmus Kurt, gençlerin kahve köşelerinde ve sokaklarda dolandıklarını söyledi.
Kurt, "İŞKUR’a başvurduğumuzda genelde TYP kapsamında alımlar yapıldığı için 35 yaş sınırı getirilmiş ve yaşımız 35 yaşın altında olduğu için herhangi bir işe giremiyoruz. Ne yapalım? Bizlere bir yol gösterilsin. Ya bir iş imkânı sağlasınlar ya da bu torpili kaldırsınlar. Açıkçası perişan haldeyiz, ülkemizdeki ekonomik durum ortada, gençlerimiz ya kahve köşelerinde ya da sokaklarda dolanıyorlar. İnşaat sektöründe dahi iş imkânı kalmamış. En düşük işlere dahi elimizi atıyoruz fakat orada da bir şey kalmamış. Yetkililer bir çare bulsun." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi