Çözüm süreciyle beraber yatırımlarını bölgeye kaydıran iş adamları, son yaşanan olayların ardından yatırımlarını dondurdu. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, yaşanan olaylar sonrası bölge ekonomisinin girdiği darboğazı değerlendirdi.

“SAMEKS verileri umut vermiyor”

2002 yılında işadamları olarak zor bir süreç yaşadıklarını, ancak son 10 yılda ise ekonomik alanda çok güzel gelişmelerin yaşandığını aktaran Kasap, son 2-3 yılda  ekonominin duraksadığını söyledi. MÜSİAD’ın her ay düzenli olarak Satın Alma Müdürleri Endeksi’nin (SAMEKS) verilerini açıkladığını aktaran Kasap, şunları söyledi; “Veriler yüzde 50 puanın üstünde ise ekonominin ümit verici olduğu anlaşılıyor. Haziran ayında SAMEKS Birleşik Endeksi 52 puan iken Temmuz ayında 49.4 olarak açıklandı. Bu durum gelecekle ilgili sıkıntının olduğunu ve ümit vermediğini gösteriyor.”

“2015 yılını kapattık”

Bölgede şuan yeni yatırımların yapılmadığını aktaran MÜSİAD Şube Başkanı Kasap, sadece yarım kalan yatırımların bitirilmeye çalışıldığını ifade etti.  Kasap, “Organize Sanayi bölgemizde yer sıkıntısı nedeniyle daha düne kadar konuşulan 2. Organize Sanayi Bölgesi gündem dışı kaldı. Çalışmalar şuan yapılmıyor. Biz 2015 yılını kapattık, inşallah bundan sonra umut verici gelişmeler yaşanır.” dedi.

“Yatırımlar donduruldu”

Son yaşanan olayların ardından turizm konusunda ciddi sıkıntıların da yaşandığını dile getiren Kasap, yatırımların durduğunu ve rezervasyonların da iptal edildiğini belirtti. İşadamlarının geleceğe yönelik yatırımlarını dondurduğunu belirten Kasap, işadamlarının yatırım yapabilmeleri için güven ortamının tesis edilmesi gerektiğine işaret etti.İlkha

Editör: Haber Merkezi