Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimi, izlediği kararlı duruşu  ile Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki tüm okulların daha güvenli hele getirilmesi için ilçelere atadığı İş Güvenliği uzmanları;İş Güvenliği adına önemli çalışmalar yaparak evlatlarımızı teslim ettiğimiz okulların daha güvenli hale getirilmesi için okullardaki tehlike ve riskleri belirleyerek bunların bertaraf edilmesiyle ilgili çalışmalar yapmıştır.
       Geçtiğimiz günlerde Bismil Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bahçesinde, enerji nakil hıltarlarından birinin koparak kuru otları tutuşturması sonucu yangın çıkmış ancak Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün İş Güvenliğine verdiği önemle birlikte İş Güvenliği Uzmanı Hamit Önen tarafından okulda yapılan İSG çalışmaları sonucu okulun yangın tüpü eksiğinin giderilmesi, personele  İSG eğitimi verilmiş olması,okul idaresinin çalışanları acil durumlar karşısında hazır halde tutması sayesinde yangına zamanında ve doğru müdahale yapılarak herhangi bir zayiata mahal vermeden yangın söndürülmüştür.     Bu durum Acil Durumlar karşısında önceden tedbirli ve eğitim sahibi olunmasının ne kadar yerinde olduğunun en büyük kanıtı niteliğindedir.
        Konuyla ilgili konuşan Hamit Önen;  Diyarbakır ve İlçelerindeki tüm İş Güvenliği Uzmanlarının çalışmaları  İl Milli eğiim müdürlüğü İş Güvenliği Bürosu ile koordineli bir şekilde yürütülmekte olup bu çalışmalar bir çok kurum için örnek teşkil etmektedir. Bu çalışmalarda amaç okullarımızdaki öğrenci, çalışan ve ziyaretçilerin tehlikelere karşı korunmasıdır. Bismil METEM’de gerçekleşen yangın hadisesi  bu çalışmaların önemini bize bir kez daha göstermektedir.
       İSG çalışmalarının proaktif (önleyici) yaklaşımı sayesinde can kaybı ve maddi hasarın önlenmiş olması aynı zamanda İSG kültürünün oluşması açısından büyük önem arz etmektedir. Şeklinde konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi