ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımları ve dövizdeki yükselişe tepkiler gelmeye devam ediyor. Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) üyeleri, ellerindeki dövizleri bozarak, ekonomiye destek verdiler.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki bir bankaya giden dernek yönetici ve üyeleri, ilk etapta 158 bin euro bozdular.

İşlemlerini gerçekleştirdikten sonra açıklamalarda bulunan HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, son bir ay içerisinde Türkiye'ye yönelik özellikle döviz alanında ekonomik savaş yürütüldüğünü söyledi.

Azboy, "Biz de elimizdeki dövizi bozmak suretiyle bu haydutluğa, ülkemizin bataklığa sürüklenmesine karşı tepkimizi koymak istedik. Ticaretimizi bugünden itibaren yerli paramızla yapacağız. 158 bin euro çevirdik. Tabi, bu başlangıç. İzinde olan, tatilde olan arkadaşlarımız da gelince bu sayı kat kat artacak." dedi.

"Ekonomik savaşı püskürteceğimize inanıyoruz"

Üyelerine ve bütün iş erbabına döviz bozdurma çağrısında bulunan Azboy, "Özellikle Amerika'nın başını çektiği haydutluk şebekesi, hiçbir gerekçe olmadan kirli bir savaş yürütmektedir. HAKSİAD olarak, Diyarbakır'daki şubemizle beraber buna tepki koymak için bütün kamuoyunu teşvik amacıyla bu kararı verdik. İlk döviz bozma sürecimiz başladı. Diğer üyelerimizle beraber her gün dövizlerimizi bozacağız. Nasıl 15 Temmuz'da bu komployu tanklara ve silahlara karşı püskürttüysek bu ekonomik savaşı da uygun argümanlarla püskürteceğimize inanıyoruz. Gün; birlik, beraberlik, beraber hareket etme günüdür. Üyelerimize ve diğer esnafa tavsiyemiz, herkes elindeki dövizi bozdursun. 'Bu haydutluğa, kışkırtıcılığa, savaşa prim vermeden güzel bir şekilde bu sıkıntıyı hep birlikte atlatalım.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eleştirme değil, yangını söndürme zamanıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma yönündeki çağrısına olumlu baktıklarını kaydeden Azboy, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu an eleştirme zamanı değil; bu savaşı, yangını söndürme zamanıdır. Bu konuda cumhurbaşkanının yaptığı çağrıya destek veriyoruz. Desteğimizi de fiili olarak göstermiş bulunmaktayız."

Editör: Haber Merkezi