İran Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, İran'a karşı olası saldırıda ilk önce Türkiye'deki NATO füze kalkanı sistemini hedef alacaklarını bildirdi.

İran'ın Mehr ve SNN ajanslarında yer alan habere göre, Horremabad şehrindeki Devrim Muhafızları'na bağlı Besiç milislerinin toplantısında konuşan Tuğgeneral Hacizade, Türkiye'de kurulacak NATO füze kalkanı sistemi üzerinden Türkiye'ye yüklendi.

İranlı komutan, "Biz kendimizi hazırlamışız ve İran'a karşı bir saldırı oluşursa ilk adım olarak Türkiye'deki füze kalkanı sistemlerini vuracağız ve daha sonra diğer hedeflere yöneleceğiz" diye konuştu

Tuğgeneral Hacizade, "Türkiye'ye yerleştirilecek füze kalkanı sistemi, NATO'nun değil ABD'nin istemi üzerine İsrail'i koruma amacıyla yapılıyor. Onlar, başta Türk halkı olmak üzere dünya kamuoyunu kaldırmak için NATO'un bu işi yapmak istediğini söylüyorlar. Günümüzde Siyonist rejim (İsrail) işlerini ABD adına, ABD ise işleri NATO örtüsü altında yürütmektedir. Buna rağmen Türk halkı bilinçlidir ve biz inanıyoruz ki bu akıllı millet bu komployu önleyecektir. Müslüman Türk halkı, zamanı geldiğinde bu sistemi paramparça edecek" ifadesini kullandı.

Türkiye'deki füze radarı sisteminin 1000 kilometrelik bir alanı kapsayabildiğini söyleyen Hacizade, ABD'nin İran'ın güney kısmı için de Basra Körfezi ülkelerinden birinde başka bir füze kalkanı sistemi oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.

 

Editör: Haber Merkezi