Kutsal Savunma Haftası” kapsamında başkent Tahran'da düzenlenen törende ülkenin güvenlik güçleri gövde gösterisi yaptı.

ABD VE İSRAİL İÇİN TEHLİKE OLUŞTURAN UZUN MENZİLLİ FÜZELER
Kur'an-ı Kerim ve İran Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Silahlı Kuvvetler, Devrim Muhafızları, Emniyet ve Besic Güçlerine bağlı asker ile polisler tören alanından geçerek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi ve diğer komutanları selamladı. Silahlı Kuvvetler ve Devrim Muhafızları'nın kara, deniz ve hava gücüne ait çeşitli türlerdeki savunma araç gereçlerinin tanıtıldığı törende, kısa ve orta menzilli balistik füzeleri ile ABD ve İsrail için tehdit oluşturan uzun menzilli füzeler de sergilendi.

ARAP DÜNYASINDA BİRİNCİ KÖRFEZ SAVAŞI
Her yıl gerçekleştirilen törene, İran'da temsilciliği bulunan bazı ülkelerin askeri ataşeleri ve diplomatları da katılıyor. Etkinlik, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen medya mensupları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Törenlerle anılan savaş, Arap dünyasında Birinci Körfez Savaşı olarak biliniyor.

1 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
1980'de başlayıp 88'de sona eren savaşta, yaklaşık 1 milyon kişi öldü, iki ülke birbirini hem maddi hem de manevi açıdan çok yıprattı, ancak savaş bir neticeye ulaşamadı. Savaşan tarafların ufak kazançlar için ekonomik kaynaklarını büyük ölçüde tükettiği sekiz yılın sonunda Irak-İran sınırı da değişmedi.Haber3

 

Editör: Haber Merkezi