İRAN - İran İslam İnkılâbı Zaferi'nin 33. yıldönümü törenleri, toplumun değişik kesimlerinin oluşturduğu grupların 'Amerika'ya ölüm' ve 'İsrail'e ölüm' sloganları ile 'Azadi (Özgürlük) Meydanı'na doğru yürüyüşleri ile başladı.

İran'da eyaletlerle beraber yaklaşık 850 merkez ve ilçede düzenlenen kutlama törenlerine milyonlarca kişi katıldı.

İran İslami İnkılâbı 33. yıldönümü törenleri, Kur'an-ı Kerim ayetlerinin tilaveti, İran İslam Cumhuriyeti Milli Marşı'nın okunmasının ardından ülkenin siyasi ve askeri makamları, dini azınlıkların liderleri ve temsilcileri, yabancı büyükelçiler, askeri ataşeler ve yabancı konukların da katılımlarıyla Azadi Meydanı'nında gerçekleştirildi.

İslami İnkılabı 33. yıldönümü törenleri nedeniyle Tahran halkı, sabahın erken saatlerinden itibaren Azadi (Özgürlük) Meydanı'nı doldurdular.

Yüzlerce yerli ve yabancı haber muhabirleri ve fotoğrafçılar Tahran'daki kutlama haberini Dünya'ya servis etti.

Azadi Meydanı'nında düzenlenen 'Özel 22 Behmen İran İslami İnkılâbı Yıldönümü' töreninde; paraşüt atlayışları ve hava gösterileri, savaş ve inkılap marşlarını okuyarak ve 22 bin genç Besic'in ve öğrencilerin 22 Behmen Bildirisi'ni okudu.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Filistin'in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye bir konuşması yaptı.

Bu yılki törende İran Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerden halka çiçekler atılmasıyla sona erdi. Her yıl törenlerin sonunda yapıldığı gibi bu yıl da bu büyük yürüyüşe katılanlar belirlenen merkezlerde birlikte cemaat namazı kıldı

Editör: Haber Merkezi