Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, bir üniversitede verdiği konferansta insansız hava aracı teknolojisi ve ele geçirilen casus uçaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Hacızade, geçen yıl ele geçirilen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait tüm bilgilerin deşifre edildiğini söyledi.

Uçağın, nükleer tesislere ait bilgi topladığı iddialarını da yalanlayan Hacızade, uçağın adım adım tüm faaliyetlerini bildiklerini ifade etti.

İran'ın 10 yıldan fazla bir süredir insansız hava aracı (İHA) üretme teknolojisine sahip olduğunu belirten Hacızade, bir süre önce İsrail hava sahasında düşürülen Hizbullah'a ait İHA'nın da 2002 İran yapımı olduğunu hatırlattı.

RADARA YAKALANMIYORDU!

Geçen yıl İran hava sahasında ele geçirilen Amerikan casuıs uçağı oldukça ilgi çekmişti. İranlı yetkililer, düşen casus uçak ile incelemeleri hemen başlatmıştı.

Uzun süredir devam eden çalışmalardan sonra aşama kaydeden İranlı yetkililer çağın, son derece üstün teknoloji ürünü olduğunu, casusluk faaliyetleri için donatıldığını ve radara yakalanmayan türden olduğunu kaydetmişlerdi.

 A.A

Editör: Haber Merkezi