Rudaw haberine göre; Irak’ta 1988 tarihli "Fuhuşla Mücadele Yasası"nda değişiklik yapılmasını öngören yasa taslağı Bağımsız Milletvekili Raad el-Maliki tarafından Irak Parlamentosu’na sunuldu. 

Yasadaki maddelere "eşcinsellik" veya " feminenlik" tabirlerinin eklenmesini ve cinsel istismara yönelik cezalar verilmesini istedi. Tasarıda eşcinsel ilişkiler için ömür boyu hapis veya ölüm önerildi. Teklif, parlamentoda cezalarda değişiklik yapılarak onaylandı.

İlk değişiklikle yasanın isminin “Fuhuş ve Eşcinsellikle Mücadele Kanunu” olarak değiştirileceği belirtildi.

10 ila 15 yıl hapis cezası verilecek!

Yasalaşan teklifin içeriğine göre, rızaya dayalı eşcinsel ilişkiye giren herkes 10 yıldan az ve 15 yıldan fazla olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacak. 

Eşcinselliği “herhangi bir şekilde” teşvik edenlere de yedi yıldan az olmamak üzere hapis ve 10 ila 15 milyon dinar arasında para cezası verilecek. 

Irak'ta fuhuşu veya eşcinselliği teşvik eden örgüt ve kuruluşların faaliyetleri de yasaklanmasına karar verildi.

I M G 4943

Feminenliği teşvik etmek veya uygulamakla suçlanan herkese bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasının yanı sıra beş ila 10 milyon dinar para cezası verilecek.

Cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren herkes ve ameliyatı yapan doktor veya cerrah, bir ila üç yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. 

Kaynak: Rudaw