Diyarbakır'da, Bismil ilçelesinde, Bismil Eğitimciler Derneği (BEĞİDER), Bismil Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Sosyal Kültürel Organizasyonlar (FESKO)'ın ortaklaşa düzenlediği ‘Gelenekten Geleceğe' projesi kapsamında, Irak'tan gelen 31 çocuk, iki kültüre ait şarkıları ve türküleri Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Soranice olarak seslendirdi.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düzenlenen ‘Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği'nde Irak ve Bismil arasında kardeşlik köprüleri kuruldu.

Bir Düğün Salonu’nda düzenlenen şenliğe Kaymakam Vehbi Bakır, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programı İbrahim Candan sundu.
Öğrencilerin seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılarla katılımcıları şenlendirdi. Yaklaşık 2 bin kişi katıldığı programda Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Erbil ve Kerkük gibi şehirlerden gelen öğrenciler vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
Programda konuşma yapan Kaymakam Vehbi Bakır, " ülkemizin Anadolu’muzun değişik yerlerinde yetişip öğretmenlik mesleğini aktaran arkadaşlarımız, komşumuz bir ülkenin orda eğitim öğretim çalışmaları içerisinde girmiş, orada öğrenci kardeşlerimizi almış buraya getirmişler.Bizim açımızdan herhangi bir köyümüzde herhangi bir beldemizde bizim misafir olan öğrencilerden hiçbir farkı yoktur. Bu gayrete destek veren sivil toplum örgütleri, değerli gönül adamları, bu kardeşliğimizi bırakın Anadolu'nun, Ortadoğu'nun en ücra köşelerine kadar götürmüşler biz bugün bunu gördük. Biz aslında Irak ile Suriye ile doğuyla, batıyla aramızdaki sınırı sorun etmiyoruz. Bu gelen öğrencilerimizin onların kendi öğrencimiz gibi kendi kardeşimiz gibi görüyor ve bağrımıza basıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Dedi.

Kültür şenliğinin organizasyonunu üstlenen BİGİAD Başkanı Mahsum Altay da iki programla iki bölge arasında sosyal bağların biraz daha güçleneceğini söyledi. BİGİAD Başkanı Mahsum Altay, sevgi çiçeklerinin yaşattığı anlardan dolayı emek gösteren herkesi kutladığını belirtti.
Yaklaşık 2 saat süren program, 'Yeni Bir Dünya' şarkısının seslendirilmesiyle son buldu.66.20130313220809.jpg

67.jpg

65.jpg

Editör: Haber Merkezi