Teknoloji ve internet sisteminin geliştiği günümüzde insanlar, kolaycılığa kaçarak telefondan diğer elektronik cihazlara kadar birçok ürünü internet üzerinden sipariş yoluyla temin edebiliyor.

İnternet üzeri yapılan telefon siparişlerindeki dolandırıcılığa dikkat çeken cep telefonu satıcıları ise vatandaşları bazı konularda uyarıyorlar.

Bismil'de telefon alım-satımı yapan Hakan Aslan, internet yoluyla yapılan siparişlerde telefon yerine çoğu zaman başka ürünler gönderildiğine dikkat çekti.

“Güvenilmeyen sitelerden veya televizyon kanallarından sipariş verilmemeli”

İnternet üzeri yapılan siparişler öncesi en az defalarca düşünülmesini tavsiye eden Aslan, “Çünkü aslı astarı olmayan siteler var. Sipariş edilen ürünler geldiği zaman kargo elemanı paketi açtırtmıyor. Ürünün ücretini ödedikten sonra içindekinin ne olduğunu anlıyorsunuz. Bu durumda istek dışı birçok farklı malzeme karşınıza çıkabiliyor. Bu konuda birkaç vukuatla karşılaştım. Mesela geçtiğimiz günlerde bir genç, uyarmama rağmen 69 TL'ye bir telefon sipariş etti. Gelen siparişi alınca içinde bazı ilaç kutuları çıktı. Bazı siparişlerde ise çocuk ayakkabısı, salatalık, domates gibi komik ürünler çıkabiliyor. Güvenilmeyen sitelerden veya televizyon kanallarından sipariş verilmemelidir.” dedi.

12583899_1559141914408330_503929392_n.jpg

Editör: Haber Merkezi