VAN - Irak ve İran arasındaki bir kent olan Halepçe `de 16 Mart 1988` de tarihte eşine az rastlanır bir katliam yapıldı. Saddam Hüseyin`in kimyasal silahları on binlerce Müslüman Kürd`ün katledilmesine ve o günden bu yana yüz binlerce insanın da sakat kalmasına neden oldu.

O günden bu yana unutulmayan ve hatırlandıkça lanetlenen Halepçe katliamının üzerinden 24 yıl geçti. On yıllardır İslam ümmetinin tepkisine hedef haline gelen bu melun saldırının 24. Yıl dönümünde açıklamalarda bulunan STK`lar ve kanaat önderleri yaşanan bu melun vakadan yıllar sonra Müslümanlara aynı çağrıda bulunuyorlar. Müslümanlar feraset sahibi olmalı ve yaşadıklarını unutma gafletine düşmemelidirler.

Onlara Göre İslam`dan Yana Tavır Alanlar Yok Edilmeliydi
Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, Halepçe katliamının büyük bir zulüm olduğunu ve bu zulümde timsah gözyaşı döken batı ülkelerinin de katkısı olduğunu belirtti. Yılmaz, "O gün emperyalist batı ülkeleri Saddam`a destek veriyor yaptıkları katliamları görmezden geliyordu. Yine o dönemde Müslüman Kürd halkına karşı Saddam`ın kullandığı silahları ve kimyasal bombaları bu ülkeler Saddam`a sağlıyorlardı. İslami bir devrim yapmış İran`a karşı Saddam`ın zafer elde etmesi için her türlü destek verildi. İslam`dan yana tavır alan kim olursa olsun onlara göre yok edilmeliydi. Halepçe halkı da dindarlığıyla ve İslami kişiliğiyle ön plana çıkıyordu. O dönemde İran`da İslami inkılâbın gerçekleşmesi sonucu Halepçe`nin tercihini İslami İran`dan yana koyması kendilerine yapılan vahşice katliamın dünya emperyalist ülkelerince meşru görülmesi için yeterli bir nedendi" tespitinde bulundu.

On Binlerce Biçare İnsan Vahşice Katledildi
Saddam ve katliamcı ordusunun kadın çocuk ve yaşlıları öldürmede hiç tereddüt etmeyecek kadar vahşi olduğunu ve bu cesaretlerini kendilerine destek veren emperyalist batıdan aldıklarını belirten Yılmaz, "Halepçe`de bulunan insanların birçoğu yaşlı insanlar, kadınlar ve çocuklardı. On binlerce biçare insan vahşice katledildi. Emperyalist ülkeler ki bunların başında Amerika geliyor; Irakta katliamı yaptırdıkları Saddam ile işleri bittikten sonra Saddam`a ne yaptıklarını hep beraber gördük. Kendi inisiyatifleriyle bir piyonlarına işlettikleri katliamları Saddam`a mal ederek ve bunu bahane ederek Irak`a giriyor ve yüz binlerce Müslüman`ı katlediyor. Tabi bu kuklalar da işleri bittiğinde çöplüğe atılmaya mahkûmdular. Amerika bu şekilde aslında Halepçe`de işlediği katliamın üstünü örtüyor ve sanki Halepçe`de katledilen insanların hesabını soruyormuş gibi bir role giriyor" dedi.

Doğruhaber

Editör: Haber Merkezi