Anadaolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesinde 'Küresel Sömürü Sistemi ve Çıkış Yolları'konulu  konferasn düzenlendi.

Konferasnta konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, Birleşmişler Milletler raporuna göre, dünyada 815 milyon insanın her gece aç yattığını belirtti.

"Her 12 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle yaşamını yitiriyor"

Bilgiç, "Her 12 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle yaşamını yitiriyor. Her 4 saniyede bir insanlar çatışmada savaş nedeniyle evini yurdunu terk etmek zorunda kalıyor. Bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. Gelişmiş ülkelerde 100 milyondan fazla insan yoksul.  Burası Diyarbakır. İnsanlar açlığın ne olduğunu biliyor. Bunlar, coğrafi iklimden kaynaklanmıyor; dünyada sistematik bir şekilde işleyen bir projenin sonuçlarıdır." dedi.

"İnsanlara para verirseniz açlığa çare bulamazsınız"

"Dünyada 100 milyarlık dolarlık bir kaynak açlığı gidermeye; 2 milyar dolarlık bir kaynak da suzusuğu gidermeye yeterlidir." tespitinde bulunan Bilgiç, "İnsanlara para verirseniz açlığa çare bulamazsınız. 5 kişilik bir aileye 500 dolar kuzu, oğlak, buğday, mercimek, nohut tohumları verin… İnsanların  tarım ve hayvancılık yapmasına imkan verirseniz dünayda hiçbir insan açlık çekmez. Siz sistemli bir şekilde insanları topraktan koparırsanız, konutlarda istifleseniz o zaman açlık korkusuyla karşı karşıya gelirler." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi