Mimar Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulunda konuşan Mimar Mühendisler Grubu (MMG) Genel Başkanı Osman Balta, "Bizler, iyiliği emreden kötülüğü men eden hükmünü meslek alanında icra etmek üzere bir araya gelmiş bir topluluğuz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır." dedi.

MMG Diyarbakır Şubesi Genel Kurul Toplantısı, Genel Başkan Osman Balta'nın katılımıyla gerçekleşti. 4. Olağan Genel Kurulu'nda, şube başkanlığına Yusuf Çelebi seçildi.

MMG Genel Başkanı Osman Balta, burada yaptığı konuşmada, "Diyarbakır bizler için önemli bir şehir. Bizler, iyiliği emreden kötülüğü men eden hükmünü meslek alanında icra etmek üzere bir araya gelmiş bir topluluğuz. Koymuş olduğumuz hedeflere ulaşabilmek için bir seferberlik havası içinde çok çalışmamız lazım. Bu noktada bizlere çok daha fazla sorumluluklar düşüyor. Bizler, kanun koyucuların iyi yaptıkları her şeyde onlara destek olmak, işletme körlüğünün yaşandığı anda da onlara daha iyisini yapmak noktasında destek vermek durumundayız. Biz MMG olarak bunun gayreti içindeyiz. Resulullah Efendimiz şöyle buyuruyor; 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydası olandır.' MMG teşkilatı bu düstur üzere kurulmuştur. Bu kurumdan inşallah topluma faydası olan insanlar yetiştireceğiz." dedi.

"Milletin hizmetinde hareket edeceğiz"

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan 4. Olağan Genel Kurul'da başkanlığa seçilen Yusuf Çelebi de katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. Daha önceki dönemde başkanlık yapan Mesut Işık'a teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Çelebi, "Bizi bu göreve layık gören delegasyon ve tüm üyelerimize teşekkür ederim. Bağımsız, adil, insan haklarına ve çevreye saygılı, toplumun milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, bilgi ve eğitimin üstünlüğüne inanan, girişimcilik ve inovasyona önem veren, sürekli yenilik ve gelişime açık, toplam kalitenin bilincinde ve milletin hizmetinde topyekûn hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MMG Diyarbakır Şubesi'ndeki hizmet bayrağını daha da yukarıya taşımak adına var güçleriyle çalışacaklarını belirten Yusuf Çelebi, "Arkadaşlarımızdan aldığımız zengin tecrübe ve birikimle bu bayrağı daha ileriye taşıma inancı ve gayreti içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

Kurula, MMG Genel Başkanı Osman Balta'nın yanı sıra MMG Genel Merkezinden Kadem Ekşi, Hasan Sezgin, Osman Arı ve Ali Rıza Arslan, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Toprak, Prof. Dr. Miktad Şimşek, MÜSİAD Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Bakır Eza, TÜMSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Recep Dakak, Karacadağ Kalkınma Ajansından Dr. Hasan Maral, kurum amirleri ile çalışanları ve STK üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi