Diyarbakır Saraykapı semtinde çıkan insan kemikleri faili meçhul aileler için umut kapısı oldu. 1997 yılında babası Sadık Ulumaskan ve kardeşi Seyithan Ulumaskan'ın Jitem tarafından Diyarbakır'da izlerinin yok olmasının ardından, Ulumaskan ailesi sabırsızlıkla kazı sonuçlarını bekliyor.

Kaçırıldığı tarihte 74 yaşındaki babası ve 34 yaşındaki ziraat mühendisi kardeşinden bugüne kadar haber alamayan İsmail Ulumaskan, yetkililerden Umutlu bir haber beklediğini belirtti. Ulumaksan, Diyarbakır ve çevresinde her çıkan kemiklerin kendileri için bir umut taşıdığını dile getirerek, bugüne kadar yapılan itiraflara bakıldığında, Saraykapı'daki kazılardan müjdeli bir haber beklediğini söyledi. Kazı yapıldığı günden beri sürekli kazı mekanına gidip geldiğini belirten Ulumaskan, savcıların kendilerine bilgi vereceklerini söyleyerek, kaza mahalline sokulmadığını belirtti.

Sadık Ulumaskan'ın 79 yaşındaki eşi Halime Ulumaskan ise kocası ve oğlunun suçsuz yere götürüldüğünü belirterek, 15 yıldır eşinden ve oğlundan haber alamadığını ifade etti. Halime Ulumaskan, onlarca yıl izdirap içinde yaşadıklarını, buna sebep olan insanların da gerekli cezaya çarptırılmasını arzu ettiğini söyledi. Ziraat mühendisi olan oğlunun babası ile birlikte bir hiç uğruna hayatlarından edildiğini ve 2 aylık olan gelininin daha evde yaşadığını söyledi.

Seyithan Ulumaskan'ın eşi Ayten Ulumaskan da eşinin hayatına kast edenlerin hak ettiği cezayı bulması için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi