Bismil'e bağlı Kazancı (Haciya Kurmanca) köyünde inşaatı devam eden cami hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.  

Bismil'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan bin 500 nüfuslu köyde yapılan yeni cami inşaatı için hayırseverlerden yardım edilmesini isteyen cami yapımından sorumlu İbrahim Saruhan, cami inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Köylerinde bulunan eski caminin ibadete elverişli olmadığı için yeni cami yapma kararı aldıklarını söyleyen Saruhan “Bismil'e 10 kilometre mesafesi olan köyümüz bin 500 nüfuslu ilçenin en büyük köyüdür. Köyümüz 1800 yıllara kadar tarihi geçmişi olan bir köydür. Köyümüzdeki 35 yıllık cami rutubetli ve nemli olması nedeniyle ibadete elverişli değildi. Köy sakinleriyle camiyi kıyıp yerine yenisini yapmaya karar verdik." dedi.

Yeni yapılacak olan caminin 500 kapasiteli, taziye evi ve misafirhanesi olacağı bilgisini veren Saruhan, caminin tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyerek, "Allah hayırseverlerden razı olsun. Yardımda bulunuyorlar ama yapılan yardımlar yeterli değildir. Caminin bitme aşamasına gelmesi için ihtiyaç çoktur. Yardımda bulunmak isteyenlerin gelip yerinde görmelerini istiyoruz. Cami Allah'ın evidir. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saruhan son olarak, camiye yardım etmek isteyen vatandaşların 0 535 526 5821- 0 536 371 69 97 nolu telefonu arayarak bilgi alabileceğini ifade etti.

201-001.jpg

Editör: Haber Merkezi