Tokat'ta inşaat işçisi Adnan Kaymak'ın, hurdacılardan aldığı parçalarla yaptığı, cep telefonuyla hareket edebilen, 4 tekerlekli mini araç, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kentte inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan 25 yaşındaki Adnan Kaymak, boş vakitlerinde hurdacıdan aldığı parçalarla çeşitli araçlar ortaya koyuyor.

Daha önceden hurdadan çıkan parçalarla 3 tekerlekli motosiklet ve 4 tekerlekli mini araç yapan Kaymak, şimdi de ''And Rover-2'' adını verdiği, cep telefonu ile kumanda edilen, 4 tekerlekli mini bir araç üretti.

Kaymak'ın yaptığı aracı, görenlerin dikkatini çekiyor. Kaymak yaptığı açıklamada, inşaatlarda çalıştığını ve akşamları evinin alt katında bulunan atölyesinde araç ve motosiklet üretimi üzerine çalıştığını ifade etti.

Daha önce de 4 tekerlekli araç ve 3 tekerlekli motosiklet yaptığını hatırlatan Kaymak, ''Boş zamanlarımda atölyemde çalışıyorum. Bu aracımın adını da And Rover-2 koydum. Kaportayı PVC plastikten yaptım. Kaportayı hafif yaptım. Aracım, mazot ile çalışıyor. Aracımın tekerlekleri çapa makinesinin tekerleri. Aracımın yapımında hurdadan aldığım parçaları da kullandım'' diye konuştu.

Aracının cep telefonuyla hareket edebildiğini ifade eden Kaymak, şu bilgileri verdi:

''Araca bağladığım cep telefonunu arayınca, araç otomatik olarak çalışıyor ve bana doğru geliyor. Cep telefonunu aracın marş dinamosuna bağladım. Bu düzeneği kurmak için 1 hafta çalıştım. Aracımı ileri, geri hareket yaptırıyorum. Telefonun çektiği her yerden çalıştırabiliyorum.

Bu aracımı iki ay gibi bir sürede yaptım. Gündüzleri inşaatta çalışıp, akşamları da burada çalışınca zor olmuyor. Çünkü ben bunu hobi olarak yapıyorum.

Bu araçta 4 kişi ile seyahat edebiliyorum. Aracım saate 70 kilometre hız yapıyor. Deposu 3 litre mazot alıyor. Yaklaşık olarak 10 saat çalışıyor.''

 

Editör: Haber Merkezi