Dolar ve Altının Yükselmesini Değerlendiren Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ)  Şube Başkanı Osman Ayşin, Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas ve Van esnafı, ABD’nin Türkiye’ye ekonomik darbe girişiminde bulunduğunu ifade ederek, Türkiye’de bulunan İncirlik Üssü’nün derhal kapatılması gerektiğini belittiler.

Amerika’nın bu yaptırıma karşı sessiz kalmak, tarafsız kalmak düşmanla iş birliği anlamına geldiğini söyleyen Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) Dönem Başkanı Osman Ayşin, elinde döviz, altını olanın bozdurup TL’ye çevirmesi herkesin aslı görevi olduğunu söyledi.

Ayşin, "Gün birlik günüdür ve hainlere karşı durma günüdür. Alçak ABD’nin ülkemize dayattığı yaptırımlar papaz Andrew Brunson dâhil 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan 20 ajanın serbest kalmasını istedikleri için doları ülkemizde yükseltiyor. ABD Türkiye’nin İran’a ambargo uygulaması, Rusya’dan ES 400 satın alınmaması, Ankara’nın Kudüs politikasını gözden geçirmesini istiyor. Türkiye’nin Kıbrıs adasında doğal gaz ve yeraltı kaynaklarını aramasından vazgeçmesini istediği için Türkiye’yi böle bir yaptırımla yok etmek istiyorlar. 81 milyon vatandaşımızla birlik beraberlik günüdür. Bu tür dayatmalara karşı ülke olarak pes etmeyeceğiz. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Kısa süreliğine de olsa biz bu sıkıntıları yaşayacağız. Netice itibarıyla inanıyoruz ki bu önümüzde ki süreçte bu dayatmaların hepsini aşmış olacağız altın ve doların tekrar düştüğüne şahit olacağız. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye dünyada sözü dinlenilen bir ülke. Türkiye 1994’te gerçekleşen krizi nasıl püskürttüyse, bu krizi de aşabilecek güce sahip."dedi.

Ayşin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Müslümanların yanında Allah vardır, 15 Temmuzda nasıl o sıkıntıları aştıysak, bu günde Amerikan’ın bu yaptırımlarını başlarına yıkabiliriz. 15 Temmuzu inancımızla, dinimiz ve Müslümanlığımızla aştık. Müslümanlığımızla, imanımızla bu sıkıntılarında aşacağımıza inanıyoruz. Bunun için yeter ki birlik olalım, birlikte hareket edelim, bir birimize Ensar muhacir gözüyle bakalım. İçimizde ki kardeşliği gören ABD nasıl 15 Temmuzda geri çekildiyse bu günde aynı öyle geri çekilecektir. Halkımıza esnafımıza baktığımız zaman zor bir durumdalar. Kuyumcular iş yapamaz hale geldi. İçerde para yok, dışardan gelen para yok. Sezon düğün sezonu altın alabilecek gelir yok. Birçok düğün yapacak olan kardeşlerimiz düğünlerini ertelemekte altın ve dolar fiyatları düşene kadar. Şu an Türkiye’de tabiri caizse mal ile cihat yapılıyor, halkımıza, esnaflarımıza talebimiz sabır etsinler. Bunlar geçecek olan şeyler, Amerika’ya karşı yenilmeden dik duruşumuzla, Müslüman olduğumuzu onlara karşı yıkılmayacağımızı gösterelim. Yıllardır halkımız ve sivil dayanışma inisiyatifi olarak bizler İncirlik üssünün kapatılmasını istiyoruz. Amerika’nın sürekli yaptırımlarına karşı, Türkiye’nin de İncirlik Üssüyle onlara yanıt vermesi ve bundan sonra ki süreçlerde de İncirlik Üssüyle ilgili çalışmaların yapılaması ülkemiz için elbette daha iyi olacaktır."

 

Editör: Haber Merkezi