İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Kurum personelleri, İl ve ilçe  mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bilgin, "7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlandı ve müdürlük personelleri vatandaşlara her türlü bilgi ve destek sağlanmakta, e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgelerinin çıkartılması için gerekli hizmetler yapılmaktadır. Yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden şahsen oluşturmak isteyen vatandaşlarımız http://imarbarisi.csb.gov.tr/ linkinde bulunan yardım videolarından gerekli işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebileceklerdir." dedi.
Toplantıya ilçemiz adına  Bismil haber gazetesinin imtiyaz sahibi Mekin Çelebi, Bismil Kurtuluş muhtarı H.Sait Şat, Türkmenhacı muhtarı Resul Koluman, Ulutürk mahalle muhtarı Hasan Türk Katıldı.

03-111.jpg04-062.jpg02-137.jpg

Editör: Haber Merkezi