Yarışmaya okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Yarışmadan önce konuşan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı, " "Böyle güzel bir programın Bismil ilçemizde yapılması bizleri onurlandırmıştır. Programın tertiplenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmacı kardeşlerimize de başarı diliyorum." diye konuştu. Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Rıfat Yıldız, "Bu güzel organizasyonda ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Yarışmaya İl ve İlçelerden katılan tüm arkadaşlara başarı diliyorum. Yarışmacı kardeşlerimizin yakınlarına da bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

dscf7352.jpg

Programda sunuculuk yapan Mehmet Zekeriya Erdem, yarışmada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in indiği andan itibaren karanlık bir yol kalmadığını ve herkesin Kuran'ı anlamaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

dscf7350.jpg

Yarışmaya, Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ergani İmam Hatip Lisesi, Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi, Yanişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silvan İmam Hatip Lisesi, Çermik İmam Hatip Lisesi, Farabi İmam Hatip Lisesi katıldı.

Bismil Merkez camide düzenlenen yarışmada, Güzel Kur’anı okuma yarışmasında Bismil Mecit Çelik İmam Hatip  birinci olurken,  Ezanı Güzel okumada Çermik İmam Hatip Lisesi Hafızlık yarışmasında Farabi İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Daha sonra geçilen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışma esnasında öğrenci ailelerinin çok heyecanlı oldukları gözlendi.

dscf7349.jpg

dscf7357.jpg

Editör: Haber Merkezi