İmam Hatip Liseleri Arası 1. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Bölge Yarışması, Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışmaya Diyarbakır, Şanlıurfa, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Mardin illerinden İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Emrullah Koçak Kur'an tilavetiyle programa renk kattı. Kur'an tilavetinin ardından İlçe İmam Hatip Lisesi Müdürü Yılmaz Koçak, programın açılış konuşmasını yaptı. Koçak, amaçlarının bu tür etkinliklerle mesleki eğitim ve becerilerin geliştirilmesine katkı sunmak olduğunu vurguladı. Koçak, ayet ve hadislerle Kur'an okumanın önemini anlatarak tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ise, Kur'anın insanlara doğru yolu gösterip onları yücelere yükselttiğini ifade ederek, tarihi bir misyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Kılıç, "Kur'an 14 asırdır insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevap verdiği gibi, cevap vermeye de devam edecek. Ancak onu okuyup anladığımız müddetçe çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin Korkmaz ise, yeni eğitim sistemi hakkında genel bir değerlendirme yaparak imam hatip liselerinin önemi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Zahit Demirel başkanlığında oluşturulan jüri, yarışma kurallarını anlattı. Ardından yarışmacıların sıralaması kura ile belirlendi. Hafızlık alanında 5, ezan okuma da ise 9 okul yarıştı. İlk önce hafızlar yarıştı. Hafızlar, jürinin belirlediği sureleri ezbere okudu. Jüri ise belirlediği kriterlere göre puanlama yaparak ilk üçü belirledi. Ardından ezan okuma yarışmasına geçildi. Yarışmacılar istedikleri makam ile ezan okudu. Yarışmacılar jürinin sonuçlarını büyük bir

heyecanla beklerken, Ahlat İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi korosu sahne aldı.

Hafızlık yarışmasında birinciliği Tatvan İmam Hatip Lisesi'nden Rıza Subaşı alırken, ikinciliği Diyarbakır Farabi İmam Hatip Lisesi'nden Mücahit Çiçek, üçüncülüğü de Şanlı Urfa İmam Hatip Lisesi'nden M. Sait Bostancı aldı. Diğer yarışmacılar ise jüri tarafından dördüncü ilan edildi.

Ezan okuma yarışmasında birinciliği Mardin Merkez İmam Hatip Lisesi'nden Yasin Özdemir, ikinciliği Şanlıurfa Bozova İmam Hatip Lisesi'nden Adil Aksoy, üçüncülüğü Hakkari Yüksekova İmam Hatip Lisesi'nden Ümit Bartın alırken, diğer 6 yarışmacı ise jüri tarafından dördüncü ilan edildi. Yarışmaların ardından dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.


 

Editör: Haber Merkezi