Bağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kimisi ekonomik sorunlardan kimi ise gelenekten gelen "kızlar okuyup da ne olacak" anlayışı sonucu okuyamayıp, okullarını terk etmek zorunda kalan 7 kadın Kardelen Kadın Evi ile tanıştıktan sonra üniversiteli oldu.

Kardelen Kadın Evi'nde ücretsiz aldığı kursla liseyi dışardan bitirip, Erzurum Atatürk Üniversitesi Odyometri Bölümü'nü kazanan Selma Adak, ev şartlarında ders çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, açık öğretim kursları sayesinde meslek lisesini bitirdiğini, şimdi ise verilen eğitim sayesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Odyometri bölümünü kazandığını söyledi.

Kardelen Kadın Evi'ne arkadaşlarının önerisi ile gelip gitmeye başladığını ifade eden Birgül Biçimli, "Dicle Üniversitesi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü kazandım. Öğretmen ve yöneticilerimiz başarımız için ellerinden geleni yaptı" dedi.

Kardelen Kadın Evi'ni beş yıl önce televizyon tanıtımlarında gördüğünü kaydeden Sevgül Şeyhan ise şöyle konuştu:

"Evde ders çalışma ortamımız yoktu. Ancak burada ana dersler dışında bilgisayar kursu eğitimi alıp sertifika sahibi olduk. Çok iyi eğitimler gördük. Kendi işimizi elimize alırsak ailemize de faydalı oluruz. Kardelen Kadın Evi yöneticilerine ve bütün gönüllü hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bu emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyet Üniversitesi Optisyenlik bölümünü kazandım, mutluyum."

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş ise Kadınların birçok sorunla karşı karşıya kaldığını, buna rağmen önüne koyduğu ve yapmak istediği her şeyi başardığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Kardelen Kadın Evi'ne gelen kursiyerlerimizden 7 kadının üniversiteye yerleştiğini öğrendik. 3 arkadaşımız ise iyi bir puan almasına rağmen tercih yapmadı. Bu arkadaşlarımızın önümüzdeki yıl daha iyi okullara yerleşmesini umuyoruz. Bu durum bizi ve arkadaşlarımızı çok gururlandırdı. Hep beraber emek verdik bu çalışmalara ve evinden çıkamayan, komşusuna ve bakkala gidemeyen kadın arkadaşlarımız bugün şehir dışında okumaya gidecekler."

 A.A

Editör: Haber Merkezi