İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlara iftar yemeği verdi.

Selahattin Eyübi İmam Hatip lisesinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi Başkanı Mehmet Şerif Aras, Ramazan ayında vatandaşlarla iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Aras; ilim yayma cemiyeti 1951 ve günümüze kadar bir çok şuurlu genç yetiştirdik dedi.

 

44a52dcf-9b9d-4808-9532-75d77dcce54d.jpg
“İlim Yayma Cemiyeti, Bundan yıllar önce kısıtlı imkanlarla yokluk ve yoksulluk içinde ama Halis niyetlerle dualarla toprağa dikilen Fidan bugün koca bir Çınar'a dönüştü, hamdolsun şu anda 180 Öğrenci Yurdu ve 30 bin öğrencisi ile cemiyet bugün 78 milyonun tamamına hizmet ediyor. İlim Yayma Cemiyetimiz bu çalışmalarıyla milletimizin umudu oldu. Bu ülkenin Hayat damarlarının kurutulmaya çalışıldığı bir dönemde millete güç verdi, kuvvet verdi. İlim Yayma Cemiyeti'nin tarihi bu aziz milletin öz evlatlarının hikayesidir şayet bugün Öz yurdunda parya muamelesi görenler özgür başı dik ve vakur bir şekilde her alanda biz de varız diye biliyorsa bu başarıda ilim Yayma Cemiyeti’nin çok büyük katkısı var.

1e1fe151-0f2d-4a41-88f4-55b6246aefc9.jpg

Bu ülkede sivil toplum olarak ilk Öğrenci Yurdu inşası burs iftar gibi faaliyetleri başlatan Vakıf ilim Yayma Cemiyeti’dir. Türkiye'de ilk kez kendi okulunu kendin yap sloganıyla tüm milletimizin seferber ederek yüzün üzerinde imam hatip okulunu inşa etti. Şüphesiz 68 yıl önce Cemiyeti kuranlar Bismillah diyerek bu adımı atarken sadece Türkiye'yi düşünmediler onların tasavvurları hedefleri çok daha genişti çok daha büyüktür. “İnsanların en hayırlısı insanlara ve topluma fayda sağlayandır.” düsturunu Şiar edinerek adımlarını attılar sıkıntılara ülkemizin üzerinden silindir gibi geçen olağanüstü dönemlere rağmen yaptılar sabrettiler azimle kararlılıkla yollarına devam ettiler. Biz hiçbir zaman kendi çocuklarından zamanında kısarak o Kutlu çatı altında hizmet etmiş Gönül erlerinin hakkını ödeyemeyiz yurtlarda İmam Hatip okullarında evlerde geleceğimizin teminatı olacak şuurlu bir gençlik yetiştirmek için fisebililah gayret gösteren Vakıf insanlarını o gizli kahramanları asla unutamayız bu dava bu aşamaya gelmiş ise o kahramanların fedakarlıkları neticesidir. İşte bu vakıf insanlarının hayırseverlerin sevdalılarının kararlı çalışmalarıyla Türkiye’nin Cemiyeti olmuşsa, Türkiye'nin Cemiyeti'nin bu Kutlu yolda durmadan ilerleyerek İnşallah gelecekte ümmetin Cemiyeti de olacağına inanıyorum. Çalışmalarına geçmişte olduğu gibi bundan sonrada bu kutsal yolda yönetim kurulumla beraber hizmet etmeye devam edeceğim inşallah çok kıymetli hemşerilerime şunu arz etmek istiyorum Bu sene zekat ve fitrelerinizle burs olarak bir öğrenciye destek olabilirsiniz. İlim Yayma Cemiyeti hesabına fitre ve zekatlarınızı banka aracılığıyla ulaştırılabilirsiniz. Siz kıymetli Vatandaşlarımızın sayesinde belki birçok gencimiz sizin sayenizde İlim ve irfan öğrenecek sizin sayenizde geleceğe Umutla bakacak.” İfadelerini kullandı.

51d0a9d6-4dec-4427-ae5d-096446913600.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi