30 Ağustos Zafer Bayramı programı Hükümet konağı meydanında Atatürk Büstüne çelenk koyma töreni ile saat: 09.00’da başladı.

Törene İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Tunç, İlçe Jandarma Komutan V. Binbaşı Osman Özdemir, Emniyet Müdürü Fatih Kubilay, Baştabip ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Vefik Çelebi, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreni İstiklal Marşı, Saygı duruşu ve Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla devam eden program, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Bircan Yıldız tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

Devam eden törende bu sene iki bayramın birbirine denk geldiği bayram nedeniyle halkla bayramlaşma ortak bir program ile yapıldı. İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl yaptığı bayram kutlaması konuşmasında iki bayramı bir arada yaşadıklarını, tüm katılımcıların ve halkın bayramını kutladığını, belirten konuşmasının ardından, Bismil halkının bayramını kutladı. Törene katılan tüm katılımcılarla birlikte ilk önce Bismil Devlet hastanesini ziyaret eden Kaymakam Bingöl, yatan hastaları hasta yatağında ziyaret ederek tüm hastalara bayram şekeri dağıttı ve  acil şifalar dileğinde bulundu. Hasta ziyaretinin ardından sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şubesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı, Polis Lokali ve Ceza Evini ziyaret ederek herkesin tek tek bayramını kutladı.  Ceza evinde mahkûmların sıkıntı ve taleplerini dinledi,  sorunların çözümü konusunda gereken talimatları vererek, tüm mahkûmların Ramazan Bayramını kutlayarak en kısa zamanda dürüst birer vatandaş olarak ailelerine kavuşmaları temennisinde bulundu,

Cezaevi ziyaretinden sonra, şehit aileleri ziyaret edilerek bayramları kutlandı.

Editör: Haber Merkezi