TÜRKİYE'DE İLK DEFA KUTLANAN MUHTAR GÜNÜ BİSMİL  İLÇESİNDEDE KUTLANDI.

19 Ekim 2015 tarihinde başbakanlık genelgesinin ardından her yıl kutlanacak olan muhtarlar günü için bugün Bismil Kaymakamlığı  tören düzenlendi. Etkinlik, Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Mahalle ve köy muhtarların bir araya geldiği etkinlikte, Muhtarlar günü nedeniyle ilçe merkezinde ve mahallelerinde görev yapan muhtarlar, Hükümet Konağı  Meydanında toplandı.

KAYMAKAMLIĞI'MIZCA "19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ" NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Mahalle  muhtarların bir araya geldiği etkinlikte, Üçtepe Mahalle Muhtarı Sadullah AKYILDIZ tarafından  günüm anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Akyıldız "Muhtarlık müessesesi ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumu olarak, 1829 yılından bu güne faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçmişten bugüne biz muhtarlar olarak, bir yandan köy ve mahalle sakinlerimizin, devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde bazen uygulayıcı, bazen de aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz. Muhtarlık müessesesine geç kalınmış özel bir gün bahşederek bizleri onurlandıran başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devlet büyüklerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

dsc_0760.jpgdsc_0756.jpgdsc_0773.jpg

Tören ,kurum amirleri ile muhtarların sohbet etmesinin akabinde tören sona erdi.Kutlama programı daha sonra Bismil Kaymakamlığı Toplantı Salonunda , Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Teymur'un misafirini kabûlü ile devam etti.Yazı İşleri Müdürü Teymur, muhtarların ziyaretinden  duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tüm Bismilli muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlara büyük önem veriyor. Bizler de muhtarlarımızla iletişim halinde olarak, vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyi şekilde ulaştırılması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum"

Yazı işleri Müdürü Fahrettin Teymur, , "Muhtarlar, bulundukları mahallede ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil eder. Halkımızla, devlet kurumları arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Mahallelerimizin ve köylerimiz her türlü ihtiyaçlarını tespit edip, hizmet sunmak konusunda emeğini esirgemez. Köyünün ve mahallesinin gelişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan gerek milleti gerek ise de devleti temsil eder. Önemli bir görevi temsil eden muhtarlarımızın bu yıl ilk defa kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi