Okul Eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek amacıyla hazırlanan proje Kalkınma Ajansına gönderildi.

Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Comenius Okul Ortaklıkları kapsamında sunulan proje Çocukların Ortak Dili Oyunlar adını taşımakta ve 71.000,00 EURO luk bir bütçeye sahip.

 Bismil Atatürk İlköğretim Okulu adına yapılan başvuruda Koordinatör Ülke Türkiye olup proje ortakları Romanya, Macaristan ve Letonyadır.

Projeden faydalanacak öğrenci sayısı ise Türkiyeden 200, Macaristandan 75, Romanyadan 100 ve Letonyadan 70 öğrenci olmak üzere toplam 445 öğrenci olarak öngörülmüştür.

8-14 yaş arası öğrencilerin faydalandırılacağı projenin hedefleri:

1-Öğrenciler arasında bir bağ ve dostluk oluşturmak.

2-Öğrencilerin İngilizce eğitimi görme becerilerini geliştirmek.

3-Öğrencilerin farklı kültürleri tanımasını sağlamak

4-Öğrencilerin tanıma becerilerini geliştirmek.

5-Sosyal gelişim becerilerinin güçlendirilmesini sağlama faaliyetlerini kapsamaktadır.

 Çarpık kentleşme ve gelişen teknoloji ile giderek yalnızlaşan bir yeni nesil oluştuğu dünyada. Bulunduğumuz bölgedeki çocuklarımızın fiziksel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri oyun alanları parklar yok denecek kadar azdır. Bu proje ile öğrencilerimizde aktif yaşam kültürünü yaygınlaştırmak olup Kültürel aktarımların yaşandığı günümüzde, bu proje ile halk kültürünün evrensel kültüre kazandırılmasına olanak sağlanması amaçlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi