Müftü Durmuş; Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan, manevi kazancı yüksek, onbir ay’ın sultanı Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. 23 Nisan 2020 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece evlerimizde ilk teravih namazımızı kılarak ve ilk sahura kalkarak Ramazan yolculuğuna başlamış olacağız. Bu sene Korona virüs sebebiyle biraz hüzünlü biraz düşünceliyiz. Ama bu rahmet mağfiret ve bereket ayını en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içerisinde olacağız
 ’’Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu sene de bir tema belirlemiştir. Bu sene ki temamızın konusunu ‘’Ramazan ve Sorumluluk Bilinci’’ olacaktır. Bu dönemde sorumlulukların daha da arttığını belirten Müftü Durmuş; insanın her şeyden önce Allah’a karşı sorumluluklarının olduğunu bunun yanı sıra kullara karşı da sorumluluklarının olduğunu bu süreçte daha iyi anlamış olduk. Bu sene virüsten korunma sebebiyle camilerde teravih namazlarının kılınmayacak olması, evlerde de kılınmayacağı anlamına gelmemektedir. Ramazan ayının manevi atmosferini evlerimizde elimizden geldiği kadar yaşamalı, aile fertlerimize de yaşatmalıyız.
 Bu yıl fitre miktarının başkanlığımız tarafından 27 tl olarak belirlemiştir. Müslümanlar olarak genelde zekatlarımızı da Ramazan ayında vermemiz sebebiyle fitre ve zekat verecek olan kardeşlerimizin bu konuda hassas davranmaları gerekmektedir. Ayrıca Din işlerinin Yüksek Kurulumuzun verdiği karar doğrultusunda zekatlarımızı Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği Biz bize yeteriz Türkiye  kampanyasına da bağışlayabileceğimizi buradan belirtmek istiyorum dedi.
Müftü Durmuş sözlerini ‘’Rabbim tüm ümmeti Muhammedi Ramazan ayını sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde geçirmesi niyazında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi