Rahmet ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının son on gününe girmiş bulunuyoruz. Ramazan-ı Şerife veda ediyor oluşumuz ayrıca bir hüzün sebebidir.   Hiç şüphesiz Ramazanın her anı feyz ve bereketlerin oluk oluk  aktığı bir fırsat dilimidir. Bununla birlikte Ramazanı daha da anlamlı kılan, içerisinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındırmasıdır. İşte o gece Ramazan ayının 27. Gecesi, Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi, Müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yücelten gecedir İnşallah bu sene bu geceyi 19 Mayıs Salı’yı 20 Mayıs Çarşamba’ya bağlayan gece idrak edeceğiz. Bizleri Ramazan ayına ve Kadir gecesine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar, vahyini bize ulaştırmaya vesile kıldığı Hz. Peygamber’e (s.a.s) salât ve selam olsun.
Çünkü, Kuran-ı Kerim bu gece inmiştir. Kuran inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete ve barışa çağırmış, insanlığa insani değerleri öğretmeye gelmiştir
Kadir Gecesinin bize en büyük hediyesi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. 
Kuran-ı Kerim bu gece inmiştir. Kuran inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete ve barışa çağırmış, insanlığa insani değerleri öğretmeye gelmiştir.Kur’an rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Ancak ne zaman insan Kuran'ın kadrini bilemez olmuşsa, o vakit beşerin ve ümmetin kadri yani değeri düşmüştür. Bugün de dünya, açlık, yoksulluk, savaş, terör, mültecilik gibi insanı zora sokan ciddi krizler yaşıyorsa, Kur’an’a hak ettiği kıymetin verilmiyor olmasındandır. Böyle zamanlarda, fecre kadar esenlik getiren, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini ihya etmek daha büyük bir önem ve anlam kazanmaktadır.Bu gece, nefsimizi hesaba çekeceğimiz gece olmalıdır. Eksiklerimizi, günahlarımızı tövbe ile temizlemek için, Peygamberimizin (s.a.s) bu gece yapılmasını tavsiye ettiği duayla  “Allah’ım, Sen affedicisin affetmeyi seversin beni affeyle” diye dua edip, yeniden arınmanın heyecanını yaşayalım. Kadir gecesini, namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirelim. Peygamberimizin (s.a.s) “Kim Kadir gecesini inanarak ve sevabını umarak ihya ederse Allah(cc) geçmiş günahlarını bağışlar.” (Buhârî, Savm, 6) uyarısını dikkate alarak kazancı büyük olan bu hayırdan mahrum kalmayalım. Ailemizle, çevremizdekilerle olan ilişkilerimizi de gözden geçirerek, nefret, haset, düşmanlık, yalan gibi kötü duygu ve düşüncelere dur diyelim. Sevgi, saygı,  şefkat, merhamet, affetme gibi erdemleri hayatımızın düsturu haline getirelim.
Yüce Rabbim Ramazan ayını, idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramını bizlere hayırlı kılsın. Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine bizleri ve tüm insanlığı bu salgın hastalıktan kurtarsın, hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına iyilikle, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı, güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip eylesin. Bu vesile ile Kadir gecenizi tebrik eder, başta Bismilli hemşerilerimiz olmak üzere milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

 

Editör: Haber Merkezi