Mesajında, "iyilik, hayır ve duanın arttığı, kötülüklerden uzaklaşmanın yoğunluk kazandığı, yardımlaşma hissinin canlandığı, gönülleri ferahlatan, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in de içinde bulunduğu ve halkımız arasında 'Üç Aylar' diye de adlandırılan Receb, Şaban ve Ramazan ayının gölgesi üzerime düşmüş bulunmaktadır." dedi.
27 Şubat Perşembe günü akşamında Mübarek Regaip Kandilinin idrak edileceğini ifade eden Durmuş, şu ifadeleri kullandı:
"25 Şubat Salı günü Üç Ayların ilk günü olan Receb ayına girmiş bulunmaktayız. Daha sonra Şaban ayına ve nihayet Rabbim nasip ederse on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına kavuşacağız. Bu gecenin önemine işaret eden Hz. Peygamber; 'Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar, Receb ayının ilk cuma gecesi (Regaip gecesi), Şaban ayının ortasında bulunan gece (berat gecesi), cuma geceleri, Ramazan ve Kurban bayramı geceleridir. 
Regaip gecesine özel yapılması gereken bir ibadet bulunmayıp, müminler bu geceyi Kuran-ı Kerim tilaveti, tövbe istiğfar, namaz, dua, zikir ve tesbihat ile değerlendirebilirler. Bu gece Allah'a bağlılık ve kulluğun aile bireyleri ve diğer insanlarla ilişkilerin gözden geçirilmesi, dargınlıkların giderilip, gönüllerin alınması, hayır ve iyiliklerin artırılması için bir fırsat olarak görülmelidir."
Regaip Kandili vesilesiyle 27 Şubat perşembe günü  yatsı namazını müteakip Merkez Camiinde Kandil Özel programı düzenleneceğini belirten Müftü Durmuş, programa tüm vatandaşları davet ederek halkımızın ve islam aleminin Regaip kandilini kutladı.

Editör: Haber Merkezi