Batman'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vali Ahmet Deniz başkanlığında "İl Danışma Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi.

Öğretmen Evi'nin konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, eğitim sendikaları temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorun ve çözüm önerileri gündemiyle düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yılda iki defa yapılan toplantıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Deniz, belirlenen hedeflere ulaşmanın eğitimle olabileceğini belirtti.

170 bin öğrencinin eğitim aldığı Batman'da neler yapılacağı konusunda en üst düzeyde katılımın gerçekleştiği bu tür toplantıların önemini anlatan Deniz, eğitim alanında özellikle yerel yönetimlerin yapacağı katkıların gerekliliğine vurgu yaparken, şehir planlamasında eğitim için ayrılan alanların yetersiz olduğu ve bu konuda belediyenin yapacağı çalışmaların önemli olduğunu dile getirdi.

Hızla artan öğrenci sayısına paralel olarak eğitim yatırımlarının da arttırılması gerektiğine değinen Vali Deniz, özellikle son yıllarda Batman'da çok ciddi oranda eğitim yatırımlarının gerçekleştirilmekte olduğunu, çocukların daha rahat ortamlarda eğitim alabilmeleri için kendilerine düşen görevin çok çalışarak gerekli plan ve projeleri zamanında hayata geçirme olduğunu ifade etti.

Deniz, özverili bir şekilde yapılan çalışmaların sonunda başarı elde edileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra eğitim ve öğretim hizmetlerinde karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerine ilişkin katılımcıları dinleyen Deniz, toplantıyla ilgili notlar aldı.

Konuşmaların ardından Vali Deniz, toplantıyı düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi