Diyarbakır İkra Eğitim Der tarafından bir ekip Van'a geldi. Van'a gelen ekip ilk önce çadırlarda bulunan vatandaşları ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi. Ardından Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek onlarla birlik içerisinde olmak istediklerini belirtiler. Birlik Beraberlik mesajlarını bildiren Ekip, ardından çadırda çıkan yangın sonucu 3 çocuğunu kaybeden "Tolukan" ailesine yönelik taziye ziyaretinde bulundu.

Deprem Bize Allah'a Karşı Hesap Vermeyi Öğretti


İkra Der Öğrenci Derneği üyesi Adnan Akgönül, Van'da yaptıkları izlenimlerini anlatarak, yaşananlardan ders alınması gerektiğini vurguladı. Ardından şu değerlendirmelerde bulundu: "Depremi olumlu yönden düşünürsek, insanlara karşı ibretlik dersle vermiştir. Deprem bizim için birer uyarıdır. Belki bu depremle birlikte unuttuğumuz rabbimizi bir kez daha hatırlamamıza vesile oldu. İnanıyorum ki deprem bize Allah'a karşı hesap vermeyi öğretti. Allah burada bizlere bir şeyler söylemek istiyor…" dedi.

Yaşananlar Karşısında Aza Kanaat Anlayışı Oluşmuş


Gördükleri izlenimlerde dikkatlerini çeken olumlu durumların olduğunu belirten Akgönül "İnsanlar arasında ciddi manada bir dayanışma var. Yaşananlar karşısında aza kanaat anlayışı oluşmuş. Ayrıca çadırda kalanlarda gördüğümüz ciddi bir manada şikâyet olmamış. Bunlar olumlu davranışlardır" dedi. Ayrıca vatandaşta belirli endişelerinde oluştuğunu belirten Akgönül "Bunlar öncelikle yağmalama, hırsızlık gibi vakalardır. Bunların yaşanması vatandaşı belirli korkulara sevk etmiş. Gelen yardımların düzensiz dağıtılması, kış mevsimlerin barınma sıkıntısı, vatandaşları tedirgin eden bir diğer sorundur" dedi.

Gelen Belalar Bize Birer İmtihandır


Bizim Van'a geliş amacımız halkın yanında olmak ve dertleriyle dertlenmek oluğunu belirten Akgönül, "Biz burada vatandaşların dertlerine, sıkıntılarına ortak olmak istedik. Sabır tavsiye etmek istedik. Birbirlerine kenetlenmelerini istedik. Gelen belalar bize birer imtihandır. Burada hayır ve hizmet kuruluşlarına çok iş düşüyor. Burada birbirlerine kenetlenmelerini istedik. Hayır ve hizmet kuruluşları arasında dayanışma istedik "dedi.

İzlenimlerimizi STK'larla Paylaşacağız


Ziyaret esnasında gördükleri eksikliklere karşın yardım yapmaya çalışacaklarını belirten Akgönül "Depremzedelerin çektiklerini, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını gideceğimiz yerde tüm STK 'larla paylaşacağız. Yardım yapacak kuruluşlar ve hayırseverlere öncelikli olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatacağız. Ayrıca Vanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamalarını, sıkıntılarını aşmaları konusunda desteklerini sunmalarını tavsiye edeceğiz" dedi.

(Burhan Teke-İLKHA)

Editör: Haber Merkezi