Geçtiğimiz ay Bismil ilçesine bağlı Akköy (Şeyh Yusuf köyü) ve Mardin’in Savur ilçesine bağlı İşgören (Kavsan köyü) köyleri arasında Çelebi ve Çınar aileleri arasında her iki aileden öldürülmesiyle başlayan kan davası, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle sona erdi. İki aile arasında başlayan  husumet Kuran okutularak bitirtildi.
AİLELER BİR ARAYA GETİRİLİP KURAN OKUTULDU
Bölgede huzuru ve barışı adamak adına, bölgede başlayacak bir kan davasının önüne geçildi. Ahmedi meşayih ve ulemaları bu işe öncü oldu.  Bu iki aile arasında çıkan bu husumeti sona erdirmek için yaklaşık 15 gündür Allah rızası için her iki aile arasında Es-Seyyid Şeyh Hamdin’in oğlu Seyyid şeyh Muhammed ( Seyfettin Hamidi ) aracı oldu ve her iki aileyi de barışa ikna etti. Barışa Ailenin Alimlerinden Es-Seyyid Şeyh Hikmet Hamidi ve Es-Seyyid Şeyh Kemal Hamidi de katılarak onlara nasihatlerde bulundular.
 Kanaat önderleri, görüştükleri ailelerin mensuplarını verilen yemekte bir araya getirdi. Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların ardından iki aile el sıkışıp barıştı.

89.jpg88-005.jpg87-003.jpg

 

Editör: Haber Merkezi