İçme suyu şebekelerinin de elektriği de kesildiği için su kesintilerine yol açması beklenen kesintilerin yapıldığı il ve ilçeler şunlar:

“Diyarbakır’ın merkez Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinin yanı sıra Eğil, Ergani, Hani, Kocaköy, Silvan, Kulp, Bismil, Çermik, Çüngüş ilçeleri. Şanlıurfa merkez ve Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Viranşehir ilçeleri. Mardin Merkez Artuklu ve Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur, Yeşilli ilçeleri. Şırnak merkez ve İdil ilçesi.”

Belediyeler, yapılan bilgilendirmelere karşın neden elektrik borçlarını ödeyemediklerini açıklamaya çalışırken Dicle EDAŞ, kesintiler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi.

DİCLE EDAŞ’TAN KESİNTİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dicle EDAŞ’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2014 yılı içerisinde bir çok kez ve son olarak da 2015’in ilk günlerinde belediyelerin içme suyu şebekelerinde kullandıkları elektrikten doğan borçlarının 260 milyon lirayı aştığını açıkladık. Ancak ödeme yönünde herhangi bir çaba görülmemesi halinde bu ay içerisinde elektriklerin zorunlu olarak kesileceğini duyurduk. Maalesef defalarca yaptığımız çağrılar, ödemeleri kolaylaştırmak adına hayata geçirdiğimiz kampanyalar sonuç vermeyince, istemeyerek de olsa belediyelerin elektriğini kesmek durumunda kaldık. Kesintilerin olmaması için şirket olarak biz, her şeyi yaptık.

Elektriğin kesilmesiyle vatandaş susuz kalırken sorunun nasıl aşılacağı henüz bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi