Sahipleri tarafından terk edilen ve yıkılmaya yüz tutan eski yapılar son zamanlarda büyük artış sağlayan uyuşturucu bağımlıları ve bu zehiri gençlere satanların mekanı haline geldi. Bu sorunun günden güne arttığı Diyarbakır’da vatandaşın feryatları yetkililer tarafından dikkate alınmıyor.
Bu mahallelerden biri de merkez Bağlar İlçesi’ndeki Kaynartepe Mahallesi. Mahallede bulunan 50’ye yakın metruk yapı mahallelinin korkusu rüyası, zehir tacirlerinin de meskeni haline geldi.
Mahalle muhtarı İlhami Altun, belediye ve valiliği bu konuda uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını öne sürdü.
 
‘BENİ TEHDİT EDİYORLAR. CAN GÜVENLİĞİ YOK’
 
Akşam karanlığı bastıktan sonra fuhuş tacirlerinin de bu yapıları sardığını belirten Altun,mahalle sakinlerinin kendi semtkerinde rahat hareket edemez hale geldiğini söyledi. Metruk yapılarda yapılan kirli işleri ve ahlaksızlıkları Uzay Tv kameralarına gösteren Altun, “Acilen bu noktalar kaldırılsın ve temizlensin. Uyuşturucu, balicilik,kapkaç ve hırsızlık çeteleri burayı mekan edinmiş. Her türlü pislikler yapılıyor. Karanlık bastı mı kimse korkudan geçemiyor. Kimsenin can güvenliği yok. Emniyet,belediyeler ve tüm birimlere defalarca ulaştırdık, yazılar yazdık. Benim muhtar olarak kendi can güvenliğim bile yok, vatandaşın nasıl olacak?.Sokaklarda gezerken beni tehdit ediyorlar.” dedi.
 
DEDAŞ’ın sokakları aydınlatmadığını,belediyenin de özellikle cami çevrelerindeki kirlilikleri temizlemediğini öne süren muhtar Altun,mahalledeki çocukların da adeta hastalık yuvalarında gezdiğini ifade etti.
Altun,” Bu pislikler çocuklarımız için de kötü örnek. Küçük yaştaki çocuklar temizlenmeyen bu yapılarda zehir kapıyor. Belediye buraları temizlemelidir. 3 yıldır başvuruyoruz ama sonuç alamıyoruz. 3 yıldır muhtarım, her defasında geleceğiz diyorlar ama gelmiyorlar. Ayrıca aydınlatma yok,sokaklar karanlıkta kalıyor. DEDAŞ’a yaptığımız başvurular tozlu raflar arasına kaldırıldı galiba. Onlar da işlerini yapmıyorlar. İbadet yeri olan camilerin çevresi pislik içinde. Belediyeye dilekçe verdiğimiz halde gelip temizlemiyor.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi