Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında 29 bin yeni memur alınacağını açıkladı.

Erdoğan, Ulusa Sesleniş Konuşması'nda memur adaylarına müjde verdi. Hükümetin bu yıl 29 bin yeni memur alacağını dile getiren Erdoğan, bunların tüm Türkiye genelinde tahsis edilecek kadroları içerdiğine dikkat çekti. Bu 29 bin yeni kadronun 17 binin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiğini kaydeden Erdoğan, "Bu vesileyle, Şubat ve Ağustos aylarında öğretmen alımlarını gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Ancak, esas alımları Şubat ayından ziyade Ağustos ayında gerçekleştireceğiz." dedi.

MİLLİ GÜVENLİK DERSİ KALKIYOR

Milli Güvenlik Dersleri'ni, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonundan itibaren müfredattan kaldırdıklarını dile getiren Erdoğan, "Artık, Milli Eğitim Müfredatı'nı, çağın gereklerine, bilimdeki ilerlemeye, demokrasideki gelişmeye paralel bir seviyeye taşıyoruz. Söz konusu dersin müfredatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Vatandaşlık Bilgisi gibi dersler içerisinde anlatılacak. Bu yeni uygulamanın da Türkiye için, eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

MARMARAY İLE SAATTE 75 BİN YOLCU TAŞINACAK

İstanbul Boğazı'nın altından tüplerle yapılan MARMARAY projesinin Pekin'den Londra'ya uzanan İpek Demiryolu'nun altın halkası olduğunu belirten Erdoğan, MARMARAY'ın ta Osmanlı'dan 150 yıllık bir rüya olarak aktarıldığını, İstanbul Boğazı'nın altına tüpler döşeyerek iki kıtayı birleştirme düşüncesiyle Asya ve Avrupa yakalarına 40 adet istasyon inşa edildiğini kaydetti. 76,3 kilometre uzunluğundaki hattın, 13,6 kilometresinin denizin altında inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, "Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her 2 dakikada 1 tren bu hatlar üzerinde hareket edebilecek. Proje tamamlandığında, Üsküdar-Sirkeci arasındaki mesafe, sadece 4 dakikaya inmiş olacak. Söğütlüçeşme'den Yenikapı'ya 12 dakikada, Bostancı'dan Bakırköy'e 37 dakikada, Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşmak mümkün hale gelecek. İnşallah, 2013'ün 29 Ekim'inde MARMARAY'ın devreye girmesiyle birlikte, İstanbul trafiği önemli ölçüde rahatlayacak; ciddi bir akaryakıt tasarrufu sağlanacak ve en önemlisi de ciddi ölçüde zaman tasarrufu sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

KARS, Antalya, DİYARBAKIR VE EDİRNE'YE DE HIZLI TREN

Yüksek Hızlı Trenler sayesinde ciddi bir tasarruf sağlandığına dikkat çeken Erdoğan, Ankara-Konya arasında yüksek hızlı trenle seyahat eden bir vatandaş için bu trenlerin sarf ettiği enerji maliyetinin 1 lira, aynı yolda bir otobüs kişi başına 7,5 lira değerinde maliyet ortaya çıktığını kaydetti. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren yolunun Ankara-Afyon kesiminin ihalesini yaptıklarını yakında bu hattın yapımına da başlayacaklarını açıklayan Başbakan, "Buradan, ekranlar aracılığıyla müjdeyi vermek istiyorum. Şu anda benim Konyalı vatandaşım, kardeşim, Eskişehirli vatandaşım, kardeşim bugün nasıl ki hızlı tren hizmetinden, bu konforlu ulaşım imkanından yararlanıyorsa, aynı şekilde, 10 yıl içerisinde Karslı hemşehrilerim, Antalyalı hemşehrilerim, Diyarbakırlı hemşehrilerim, Edirneli hemşehrilerim de bu nimetten yararlanacaklar."

 

Editör: Haber Merkezi