Farklı Gazeteci Ahmet altan KCK operasyonları kapsamında Abdullah Öcalan'ın avukatlarının tutuklanmasını dikkatlerden kaçan bir soruyla eleştirdi.

Ancak Altan'ın bu eleştirisinin altında yatan ise gözlerden kaçan bir ayrıntıydı. Altan bu noktayı hatırladı ve hükümete o zor soruyu sordu:

"Siz Apo'yla avukatlarının görüşmelerini dinlemiyor muydunuz, kayıtlara almıyor muydunuz, sizin gözetiminizde yapılan bu görüşmelerden o emirler nasıl çıkar?"

İşte Ahmet Altan'ın o yazısının önemli satırbaşları....


Ahmet Şık, Nedim Şener ikilisiyle başlayıp, Büşra Ersanlı, Ragıp Zarakolu ikilisinden geçerek Apo'nun avukatlarına gelen bir "şaibeli" tutuklamalar zinciri var. Bu tutuklamaların gerçek nedenlerini daha kimse anlamadı.

NİYE TUTUKLANDI BU İNSANLAR

Ergenekon operasyonlarını sonuna kadar destekledik biz, ülkeyi kanlı bir kaos yaratarak darbeye götürmeyi planlayanların yakalanmasını istedik.

Güneydoğu'da bir "diktatörlük" kurmak için şehirlerde şiddet yaratmayı planlayan KCK örgütünün eylemlerinin engellenmesini de destekliyoruz, insanların hayatını tehlikeye atan her örgüte, her eyleme, her şiddete sonuna kadar karşıyız.

Şiddete karşıyız ama şiddeti haksız kılacak şeyin, özgürlük, eşitlik ve güven ortamı olduğunu da biliyoruz, bir örgütün şiddetini kırmak için o örgütün şiddetinden daha büyük bir şiddeti kendine alet edinmeye kalkışan, insanları haksız biçimde tutuklayıp cezalandıran devlet şiddetine de karşıyız.

Şiddetin her biçimiyle dövüşür, gücümüzün sonuna kadar da mücadele ederiz.

APO'NUN AVUKATLARI TUTUKLANDILAR

Dün Apo'nun avukatlarını tutukladılar. Gazetelere yansıyan iddialara göre, Apo'nun savaş ve şiddet emirlerini Kandil'e iletmişler.

Siz Apo'yla avukatlarının görüşmelerini dinlemiyor muydunuz, kayıtlara almıyor muydunuz, sizin gözetiminizde yapılan bu görüşmelerden o emirler nasıl çıkar?

Çıktıysa siz niye haberdar olmadınız?

Olduysanız niye engellemediniz?

Suç varsa, siz de suçlusunuz.

Suç yoksa bu adamları niye tutukluyorsunuz?

Bu inandırıcı olmayan iddialar, bu kuşkulu tutuklamalar yaratıyor "korku imparatorluğu" söylentilerini.

Aklınız varsa, uzun yıllar bu ülkeyi yönetmek ve çağdaş dünyanın saygıdeğer bir üyesi yapmak istiyorsanız bu "imajı" yok edin.

Bunun da tek yolu, yasalarınızı gerçek hukuka uydurmak ve uygulamalarınızda keyfî davranmaktan uzak durmaktır.

Çok mu zor bu?"

İnternet Haber

Editör: Haber Merkezi