Şırnak'ta yaşanan katliam sonrası tüm duyarlı kesimlerden tepkiler yükseldi. Yaşanan katliam üzerine Kürdçe yayın yapan Kelhaamed dergisi yetkilileri de bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kelhaamed Dergisi yetkilileri, "Olayın son derece üzücü olduğunu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına başsağlığı dileklerini" dile getirdiler.

Açıklamanın devamında "Bu bir katliam, bir cinayettir. Qilaban'ın Roboskê Köyü'nde yaşanan katliam bizleri derinden üzmüş, bir kez daha kirli savaşın ve zalimane çizilmiş sınırların zararları ortaya çıkmıştır." denildi.

Dergi yetkilileri, "Şayet aynı din ve milletten oldukları halde, halkımızın arasına zalimane sınırlar çekilmemiş olsaydı, o mazlumların adı kaçakçı değil tüccar olacak ve belki de böylesine acı hadiseler yaşanmayacaktı. 15 yaşındaki körpe delikanlılarımızı ölüme götüren zalimane zihniyetin zalimane uygulamalarından başka bir şey değildir. Devlet her halukarda suçludur. AKP hükümeti şayet yaşanan katliam nedeniyle bir adım atacaksa bu, derhal olayın faillerini cezalandırma ve yaşanan mağduriyeti bir nebze de olsa hafifletme noktasında gerekenleri yapmak olmalıdır." dediler. (İLKHA)


 


 

Editör: Haber Merkezi