Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Binası'nda iç ve dış gelişmeleri değerlendirdi.
 
Okulların tatile girmesiyle Kur'an kurslarının kapılarının açıldığını hatırlatan Yılmaz, çocukların hem dünyevi hem de uhrevi istikbali için vazgeçilmez bir yere sahip olan İslami eğitime önem verilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, Kur'an kurslarından istifade edilmesi çağrısında bulundu.
 
Süreci bozacak tahrik ve provokasyonlardan vazgeçilmeli
Çözüm sürecinin, PKK’nin baskı, taciz ve kaçırma eylemleri ile devletin tahrik, şiddet ve benzeri uygulamaları karşısında adeta bitme noktasına getirildiğini ifade eden Yılmaz, sürecin önemine dikkat çekerek, ''Son zamanlarda ateşkes ve barış havasını dağıtacak, yeni bir çatışma ve kaosa zemin hazırlayacak nitelikte karşılıklı adımlar atılmaktadır. Sürecin akamete uğraması veya yeniden halkın çocuklarının kurban edileceği bir savaş ortamı oluşturmak için sonlandırılması halinde,  barış ve çözüm ortamının bir daha yakalanması zorlaşacaktır.
 
Bu durumda Devlet de PKK de bu sorumluluktan kendini kurtaramayacak ve kamuoyu tarafından mahkûm edileceklerdir.
 
Bu sebeple halkın zararına sonuçlar doğuracak, tahrik ve provokasyon kokan eylem ve uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir.'' ifadelerini kullandı.
 
“Devlet madenler ile ilgili acil çözümler bulmalı”
Şırnak’ta bir kömür ocağının çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yılmaz, devletin gerek kendi işlettiği, gerekse de özel şirketlere ruhsat verip ihale usulü işlettiği madenlerle ilgili acil çözümler bularak kapitalist zihniyetin, ölümler pahasına sermaye büyütmesine göz yummaması gerektiğini vurguladı.
 
“Abdullah Gül, halkının değil, emperyalist batının duygularına tercüman olmuştur”
Mısır’daki meşru yönetime karşı darbe yaparak katliamlara imza atan Sisi’yi tebrik etmenin kabul edilemez olduğunu belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sisi'yi tebrik ederek halkının değil, emperyalist batının duygularına tercüman olduğunu söyledi.
 
“Faizsiz bankacılığın önü açılmalı”
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin kredi kartı ve ferdi kredi borçlarını ödemeyenlerin sayısının hızla arttığını açıkladığını ifade eden Yılmaz, faize dayalı düzenin, devlet eliyle teşvik edilmesi ve önünün açılmasına son verilmesi gerektiğini belirterek, faizsiz bankacılığın önünün açılmasını istedi.
 
Fitne ateşini söndürme çağrısı
Irak'taki son gelişmeleri de değerlendiren Yılmaz, mezhep savaşına ihtimaline dikkat çekerek, durumun, Emperyalist Batı ve Siyonizmcin iştahla beklediği ve körüklediği mezhep savaşlarına dönüşmesi halinde bu fitne ateşinin bütün İslam coğrafyasını yakma potansiyelini taşıdığını vurguladı.
 
İslam ümmetinin farklı mezhep veya meşrep mensubu evlatlarının birbirini öldürdüğünü dile getiren Yılmaz, “Sünni veya Şii/Alevi, İslam ümmetinin âlimlerini, kanaat önderlerini ve siyasi liderlerini bu büyük fitne ateşini, her tarafı sarmadan söndürmek için çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Bu fitne ateşi büyürse, körükleyenlerle beraber söndürmek için çaba sarf etmeyenleri de yakacaktır.” dedi.
 
“Sivil ölümler üzerinden yürütülen hiçbir savaşın hizmet ettiği meşru bir gaye olamaz”
Geçtiğimiz hafta Irak Kürdistanı’nın Kerkük şehrinde birden çok bombalı saldırı gerçekleştirildiğini de hatırlatan Yılmaz, sivillere yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları kınadı. Yılmaz, ''Sivil ölümler üzerinden yürütülen hiçbir savaşın hizmet ettiği meşru bir gaye olamaz. Özellikle Suriye ve Irak’ta işgal ve iç savaş sonrası adeta sıradanlaşan katliamların bir önce son bulması, “hak ve adaletin” “egemenlik” hırsına kurban edildiği bu kirli savaşın bir an önce son bulmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.  (Ali Adiyaman - İLKHA)
 
 
Editör: Haber Merkezi